Kompakt boende i Perstorp – persTorp1

Det kommunala bostadsbolaget Perstorps Bostäder invigde vid julskyltningen sitt nybyggda, unika projekt: persTorp1. Det är åtta små lägenheter med ett kompakt boende för det lilla hushållet på Svarvareliden intill Rosenhill. Två huskroppar med vardera fyra lägenheter, vilka har en innovativ planlösning.

Låg energiförbrukning
Lägenheterna är på 35 kvadratmeter, men med ytterligare en biyta på 5 kvadratmeter under snedtaket på loftet. Lägenheterna är byggda med en egen patenterade metod av ett byggföretag i Vinslöv, EG Bygg.
– Vi har byggt i betong på ett sätt som gör att lägenheterna kommer att ha en mycket låg energiförbrukning, säger Erik Gustafsson på EG Bygg.

Intresse från andra entreprenörer
– Nu flyttar sju av hyresgästerna in, sade Perstorps Bostäders vd Henry Roos i samband med invigningen. Den åttonde hyresgästen väntar med att flytta in till våren. Så vi kan använda den lägenheten för visningar en tid framöver.Det finns ett intresse även bland fastighetsbolag och entreprenörer i övriga landet. Vi hoppas att det i framtiden kommer att finnas ett flertal persTorp1 på andra orter i Sverige.

Lägenheterna är utrustade med diskmaskin, mikrovågsugn och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Månadshyran ligger på 4.350 kronor.