God mat och gemytlig stämning

Restaurang Chaplin och ägaren Hayri Erdem firade sin nya fina bar med en stor fest den 7 januari där sångerskan Jenny Palm, känd från Bruksspelen skapade stämning. Att kliva in i restaurangen är som att kliva in på en förfest där du genast känner dig välkommen. Personalen ser dig och hälsar glatt. Det är helt klart en familjär stämning, oavsett om du kliver in för att äta en bit mat, ta något att dricka eller bara vill njuta av den sociala atmosfären.

Det som är nytt på Chaplin förutom baren med fullständiga rättigheter är att det bjuds på after work varje torsdag och fredag och en gång i månaden är det levande musik i baren. Nästa spelning är den 28 januari då sångaren och gitarristen Bobby Lee uppträder. Bobby Lee har tidigare spelat med bland annat ABBA, Janne Schaffer och många fler kända artister.

Gästerna som lyssnade till Jenny Palm den här kvällen ville alla framhålla den sociala biten på Chaplin och att det är upplyftande att det händer något i Klippan. Niclas och Lina Loneryd som ätit en god bit mat under kvällen berättar att de trivs bra på Chaplin – ”god mat och gemytlig stämning” säger Niclas. Lina fyller i att det är positivt när det händer saker i Klippan och att maten är riktigt bra.

Skådespelaren och sångerskan Heléne Lindquist är en av matgästerna den här kvällen och hon öser superlativ över Klippan och Chaplin. Det finns alltid något på gång i Klippan och just nu är det Chaplin som tagit över stafettpinnen och folk sluter upp när det händer något. Himla kul och mycket folk dessutom, glädjande att se satsningen ger resultat och att få vara här och njuta av stämningen.

Vid ett annat bord sitter Tobias Nilsson som åkt från Billesholm för att få sig en bit mat och han berättar att han alltid äter på Chaplins när han är i Klippan. Tobias berättar vidare att han förknippar Klippan med mycket positiva saker och kommunens rika kulturliv från musik och Bruksspelen till god mat och skön stämning.

När jag stannar för att prata med Hayri kommer stamkunder fram spontant och vill berätta allt positivt som finns här på restaurang Chaplin.
– Du ser, säger Hayri. Folk är positiva och stämningen är bra. Den här satsningen kommer lyfta stället och det behövs positiva saker som händer, det förtjänar människorna i Klippan.