Colorama – 10 år i Klippan

Oavsett om du bor i lägenhet eller har egen villa så kan det vara värt att ta vägarna förbi Colorama vid Klippans västra infart. Tapeter och färg, golv, kakel och klinkers, lås och nycklar, och en hel del annat finns i butiken. Det underhåll som ditt hem behöver kan du till stora delar tillfredställa hos Colorama.

Golv & tapeter – och färg
Det tidigare namnet, Golv- och Tapethuset, avslöjar en del av varuutbudet. Men golv och tapeter är bara en del av det som finns på hyllorna i dagens Colorama-butik. Burkarna med färg räknar man inte i ett nafs – dom är många och innehåller alla färgtyper som du behöver. Hemmets alla tänkbara kulörer finns, om inte i burkarna så i de energiska färgblandarna i butiken. Önskad nyans skakas fram med hjälp av färgkartor och goda råd.

Unik butik
Per Anders Svensson övertog Golv- och Tapethuset 1998 och firar i år 10 år som en butik i Colorama-kedjan.
– Tio år skall firas så håll ögona öppna! Att vi är en Colorama-butik innebär att vi kan göra en del gemensamma satsningar tillsammans med de övriga i butikskedjan, säger Per Anders. Marknadsföring och inköp samordnas, vilket i slutändan gynnar kunderna. Men varje Colorama-butik är unik och har sin egen profil. Jag tog med mig mitt kunnande som låssmed när jag övertog butiken. Nycklar och lås är en betydande del av vår verksamhet, men det är det få andra Colorama-butiker som har.

Lås och säkerhet
Som låssmed var det en självklarhet för Per Anders att ta den verksamheten med sig i firman. Idag har man ytterligare två låssmeder, Fredrik och Totte, som tar hand om den ökande efterfrågan på den delen av företaget. På Colorama kan du få nytt lås till din lägenhet eller villa, och nycklar kopierade. Men man jobbar också med låssystem för större fastigheter.
– Vi har haft en teknisk utveckling inom säkerhet som har gett oss nya arbetsuppgifter, säger Per Anders. En helhetslösning på en fastighet innebär inte bara ett enkelt byte av lås. En teknik som kallas iLoq gör att en borttappad nyckel inte tvingar fram byte av låskolvar och övriga nycklar. Istället spärras den nyckel som förkommit. Det är ett ekonomiskt sett bra alternativ för företags- och föreningslokaler och andra större fastigheter. Vi installerar också utrustning till passage-
system där vi samarbetar med el-firmor som gör kabeldragningen, vi står för själva låsbytet.

Erfaren personal
Personalstyrkans samlade erfarenhet bär respekt med sig. Stefan har sålt färg i mer än fyrtio år och som son till en målarmästare har han ”färg i blodet” (röd vattenburen täckfärg, kanske?).  Vad han inte vet om färger kan man lämna därhän. Ronny är golvläggaren som blev försäljare och har den där lilla extra praktiska kunskapen som man som kund så gärna vill ta del av. Goda råd är värdefulla och ju tidigare man får dem desto bättre. Den rutinerade säljaren Ann-Marie delar sin tid i butiken med kontorsgöromål och ”extringen” Frida har överraskat många kunder med sina breda kunskaper.

Inredningsdesigners
Av Wictoria och Veronica kan man få förslag till ny inredning den dag man har tröttnat på sina tapeter och färger i huset. Eller är villrådig inför en flyttning; en ny lägenhet eller villa kan ge obegränsat med alternativ när man skall inreda. Var skall man börja? Behålla de gamla tapeterna? Luckor och lister, vilken färg? Coloramas diplomerade inredningsdesigners, Wictoria & Veronica, kan presentera ett förslag till trivsam hemmiljö, vilket ger något konkret att utgå ifrån när man väljer färger, tapeter m.m.

Omsorg och kunskap
Det tål att sägas igen – din lokala handlare har erfaren och kunnig personal som lämnar personlig service. Colorama är en av många lokala fackbutiker som sätter kunden i fokus och betjänar med omsorg och kunskap. Vägen till Colorama är väl värd att gå!

  • Välfyllda hyllor hos Colorama

  • Colorama har nära samarbete med flera lokala hantverkare. Här Frank från FB Måleri.

  • Wictoria och Veronica