Perstorp uppmärksammad för kompismatchning i programmet ”Eftermiddag” i P4 Kristianstad den 11 januari

Den ideella föreningen ”Kompis Sverige” som arbetar med att få nyinvandrade och svenskar att träffas och umgås hade under tisdagseftermiddagen sin första träff på biblioteket i Perstorp. Aktiviteten direktsändes i programmet ”Eftermiddag” i P4 Kristianstad.

Kompismatchningen sker via ett projekt men sedan är det upp till varje kompismatchning att komma överens om olika aktiviteter och låta vänskapen bli en språngbräda till integration in i samhället. Det är deltagarna själva som bestämmer vad de vill göra och när. Det enda krav som projektet ställer är att ”kompisarna” träffas minst sex timmar/månad under ett halvår.

Nästa gemensamma träff inom projektet är den 22 januari då det blir det bowling. Alla som deltar har fått genomgå en intervju där de fått berätta om sig själva och/eller sin familj. Utifrån intervjun matchas kompisar ihop och det ska förhoppningsvis leda till vänskap och förbättrad integration i samhället.