Anslagsutdelning från Sparbanksstiftelsen Skåne

Glädjebesked för föreningarna! Något annat kan man väl inte säga om Sparbanksstiftelsen Skånes utdelning av anslag för hösten 2016. Stiftelsen bjöd in till ett trevligt samkväv på Bjärhus gårdsbutik strax utanför Klippan och firade tillsammans med de mottagande föreningarna.

Projekt i föreningar
Pensionärsföreningar i Klippan och Perstorp fick bidrag för att utbilda sina medlemmar av hjärtstartare. Idrottsföreningar fick anslag till resultattavla, domarutbildning och nytt träningsmaterial. Sammanlagt delade man ut 120.000 kronor till elva lokala föreningar och projekt.

På Väg
Projektet På Väg erhöll 20.000 kronor för att arrangera temadagar för klass 8 under läsåret 2017/18. I projektet får skoleleverna träffa människor som är aktiva i yrkeslivet utanför skolans värld. Syftet är att stimulera elevernas intresse för yrkesval, ekonomi, utbildning och entreprenörskap. De får lära sig lite grann om presentationsteknik och att tänka nytt och kreativt.

Samhällsnytta
Sparbanksstiftelsen Skåne äger aktier i Swedbank och en del av aktieutdelningen går alltså vidare till det skånska föreningslivet. I Klippan-Perstorpsområdet delar man årligen ut cirka 240.000 kronor.
– I 25 år har vi delat ut pengar till samhällsnyttiga projekt. Tillsammans med Swedbank ger vi tillbaka och under dessa år rör det sig om flera hundra miljoner som lämnats till kultur, idrott, utbildning, näringsliv och forskning, berättar stiftelsens verkställande tjänsteman Sanne Mårtensson. Tråkigare jobb kan man ha!

Ny ansökningsperiod
För dig som är föreningsaktiv är det dags att ta en rejäl funderare! Vilka projekt har vi på gång? På vilket sätt kan vi utveckla och förbättra vår verksamhet? Kan Sparbanksstiftelsen Skåne hjälpa till med ekonomiskt bidrag? Den 1 februari till 31 mars är formuläret på Sparbanksstiftelsens hemsida öppet. Det finns goda chanser att få förstärkning i kassan!

Läs mer: www.sparbanksstiftelsenskane.se