Vidåsen bjöd på höstmys

Höstens vackra färger kom på borden när personalen på Vidåsen bjöd in till ”höstmys”. Det blev en eftermiddagsfika utöver det vanliga som boende och anhöriga fick ta del av. Höstmyset är en av många aktiviteter som personalen anordnar för de äldre och deras närstående.

Äldreboendet Vidåsen har genomgått ett flertal faser sedan det byggdes som ålderdomshem på 1950-talet. Från att ha varit ett ”ålderdomshem” med 80 platser har det idag blivit ett särskilt boende med 36 lägenheter för dem som inte klarar sig själv hemma. Intill Vidåsen finns trygghetsboendet Punkthuset med 23 lägenheter, vilket är ett eget boende för dem som behöver viss hjälp i hemmet.

Ge varje dag ett innehåll
– Om vi inte kan komma ut in naturen, så får naturen komma in till oss, säger under-sköterska Susan Kandell, som skapat den vackra dekoration av höstens färger som
tronade i Vidåsens samlingssal. ”Ge varje dag ett innehåll” är en del av den vision som vi arbetar efter. Vi har någon aktivitet för de boende flera gånger i veckan, året runt, antingen utomhus eller som nu inomhus. Nu passade det bra med ”höstmys” med en efter-middagsfika där vi bjuder på smaker och färger som hör hösten till.

På serveringsbordet fanns hembakat kaffebröd baserat på höstens skörd av  äpplen, björnbär, hallon och plommon. Till det kex, ost, sylt och en synnerligen delikat chutney (intygar Söderåsjournalens skribent). Till kaffet bjöds en likör med angenämn styrka och smak av choklad och grädde.

Aktiviteter
– Bland våra andra aktiviteter kan vi nämna Allsång med Alling, komminister i vår församling, högläsning och körsång, berättar Anita Hansson som samordnar aktiviteterna på Vidåsen. Till våra större arrangemang som vi genomför med föreningar och frivilliga har vi fått stöd från det lokala näringslivet. Som exempel har Ica Kvantum Oj! generöst skänk korvar när grillning har ingått i evenemanget. Frivilliga ställer årligen upp och bjuder på en biltur i veteranfordon runt bygden.

Förutom Vidåsen finns i Åstorps kommun särskilda boenden på Astern och Backsippan i Åstorp. I Kvidinge finns trygghetsboendet Rönnåsen.