Julskyltning i Klippans centrum

Julskyltningen i Klippan blir traditionsenligt den första advent – i år den 27 november. På eftermiddagen klockan 14-18 blir det som vanligt liv och rörelse på gator och torg i centrum. Smått och gott, med extra arrangemang och aktiviteter i centrum.

Butikerna är öppna och har specialerbjudande
inför julen. Föreningar har stånd med lotteriförsäljning och små jippon.

– Vi håller på traditionerna, så klart! säger Leif Andersson, ordförande i Klippans Köpmannaförening och innehavare av Guld & Silver-smedjan. Klockan 15.00 kommer tomten – det är faktiskt den riktiga tomten! – till Allétorget och glädjer barn och vuxna med sin blotta närvaro, men även med lite godis till barnen. Sedan blir det ju dans kring granen på Allétorget klockan 16.00. Den leds av Åbyskolans barn- och fritidsprogram. Det blir även möjlighet till ponnyridning för hästintresserade pojkar och flickor! Och om man inte är hästtokig än, så kan man alltså passa på att bli det på julskyltningen.

På Allétorget händer alltså en del. Scouterna håller på sin tradition med försäljning av varm korv och några föreningar har sin lotteri-försäljning. Lions Club har som tidigare år en egen tomte – även det är den riktiga tomten! – och dit kan barnen gå för att lämna sina önskelistor. De vuxna kan köpa julkort som också är lotter, vinst är konstverk som finns utställda i skyltfönstret i före detta Inges Lek & Hobby.

Musik på Norrehus
En liten avstickare upp på Bryggerigatan bör man kosta på sig! Där håller Svenska Popfabrikens julorkester låda – egenkomponerad julmusik framförs till rock´n´roll-sväng. Lasakungen som firar skivsläpp med cd:n ”Längtar hem” kompletterar musikunderhållningen. Utställare och julfika i Läderfabrikens gamla disponentvilla, ”musik och mycket mera” som det heter!

Klappen från Klippan
Summa summarum, en traditionsenlig julskyltning som uppstart inför julhandeln! Klippans Centrum har ett rikt utbud av varor och produkter för den som förbereder sig inför jul- och nyårshelgerna. Klappen kan du få i Klippan, både på kinden och den som skall ligga under granen! Att handla hemmavid är enkelt och onödig tid på transporter undvikes. Klippans köpmannaförening hälsar alla kunder och Klippanbor välkomna den 27 november, kl 14 börjar det hela!