Julskyltningen i Ljungbyhed

Även om julskyltningen i Ljungbyhed håller på sina traditioner så har man i år gjort några förändringar i alla fall. Det hela går av stapeln en lördag, närmare bestämt den 3 december. Det blir således en långlördag med julskyltning. Men mycket är sig likt, precis så som det skall vara med traditioner.

Arrangemangen pågår mellan klockan 12 och 16.30. Det blir en liten flytt av julmarknaden som i år hamnar framför LT Lantmän och Jannis pizzeria på Storgatan. Sillakungen kommer och föreningar säljer lotter och allehanda smått och gott.

Hemlige tomten och Tomtegrotta
Den hemlige tomten återkommer även i år. Han – eller hon, måste vi kanske tillägga – kommer att sitta i skyltfönstret på LT Lantmän under en timmes tid. Den som kan lista ut vem det är har så klart ett pris att vänta.

– Ingen vet vem det är, mer än Thure Månsson på LT Lantmän förstås, berättar Bo Rosengren, ordförande i Ljungbyheds Köpmanna- och Företagareförening. Men det är ju en lokal kändis såklart, en person som vi tror de flesta Ljungbyhedsbor känner. Men man ser inte mycket mer än ögonen på personen…

I tomtegrottan framför LT Lantmän kan man träffa en person som inte alls är hemlig, nämligen den riktige tomten. Han kommer till Ljungbyhed i år igen. Han tar sig alltid tid och de barn som vill ha en pratstund med honom är välkomna till grottan!

Tomteklädda barn och ponnyridning
Får vi se några tomteklädda barn på julskyltningen? Det hoppas vi! De barn som kommer i tomtekläder kommer att belönas med godispåse hos Elsys shop, väl värt att sträva efter. Att bli bjuden på lördagsgodis på en lördag är inte så dumt! Och den som har lust att rida lite ponny under dagen har chans till det, ponnyridning erbjuds nämligen.

Julmusik
– Musikerduon Monica & Andy kommer att gå runt i butikerna och spela julmusik, fortsätter Thure Månsson, Julkommitténs verklige veteran. Och så har Madde Herner från Ljungbyheds framtid en rimstuga som vi tror många vill besöka!

Ungdomsorkestern kommer att bidra med friska och fräscha toner i Ljungbyhedsluften. De spelar vid den avslutade julauktionen vid 16.30-tiden i Parken.

Som tidigare år är det Ljungbyheds köpmanna- och företagarförening samt Ljungbyheds Framtid som håller i trådarna och ser till så att alla arrangemang får plats. Engagerade föreningar som värnar om bygden och önskar såväl kunder som Ljungbyhedsbor God Jul!