Sarah Lahti håller stilen

Det börjar bli sent på säsongen för en del utomhusidrotter, men en del idrottare knegar oförtrutet på. Efter SM och Finnkampen brukar friidrottarna lugna ner sig, men för Söndrabytjejen Sarah Lahti verkar det inte ta slut.

Söndagen 9 oktober vann hon The Great 10 K Berlin, ett 10 kilometers landsvägslopp i den tyska huvudstaden. Den fina segrartiden 31.57 innebar att hon slog Isabellah Anderssons sju år gamla svenska rekord med nästan en halv minut. Sarahs kollega Meraf Bahta sprang i våras på tävling i Marocko på 31.26, men denna tid har ännu inte godkänts som svenskt rekord. Oavsett om tiden håller som rekord eller inte, så har Sarah Lahti haft en fin säsong med en tolfteplats på 10.000 meter i OS som höjdpunkt. Då slog hon också sitt eget svenska banrekord som idag ligger på 31:48.23.