Spin of Hope i Klippan

Det var trångt och svettigt på Kupolen när Spin of Hope genomfördes den 2 april. I Klippan deltog inte mindre än 20 lag från företag och grupper i bygden.

Spin of Hope arrangeras av Barncancerfonden och alla intäkter går oavkortat dit. Det anmälda laget bokar en cykel – guldcykel för 3.000 kr eller bascykel för 1.500 kr – och sedan är det bara att spinna på!
– Det är glädjande med ett så stort engagemang hos företag och privatpersoner här i Klippan, säger Jan Nilsson på Kupolen som är en av initiativtagarna till Spin of Hope i Klippan. Det känns riktigt bra!

Förutom kostnaden för cykeln ges deltagarna möjlighet att sponsra genom direkta bidrag. Intäkterna för förfriskningarna som fanns till deltagarna gick också vidare till Spin of Hope. Arrangemanget ger sammanlagt cirka 5 miljoner kronor till Barncancerfonden.
– Ändamålet! svarar Filiph Jönsson tveklöst på frågan om varför han deltar i Spin of Hope. Syftet är gott, men så är det så klart kul också!

Om Barncancerfonden

Varje år drabbas 300 familjer i Sverige av att ett barn får cancer. Barncancerfonden finansierar forskning och utbildning inom barncancerområdet. Insamling av medel för att bekämpa barncancer har pågått sedan 1979 då fröet till Barncancerfonden såddes.