Fina fönster hos FönsterFint!

Ett nytt företag har etablerat sig på Elfdalen-området vid ICA Kvantum. FönsterFint delar nu entré med Tullssons möbler mittemot ICA. Namnet säger väl vad det handlar om? Man säljer och monterar fina fönster.

FönsterFint bildades i våras av Pierre Möller och David Rönn. De har tillsammans ett femtontal års erfarenhet som säljare och montörer av fönster. Nu kände de att de ville starta eget och när lokaler fanns lediga på Elfdalen passade de på.
– Många hus som byggdes för 35-40 år sedan behöver nu renoveras, säger Pierre. Fönsterbyten är viktiga inte minst med tanke på energi­förbrukningen i en villa. Det kan vara 30-40% av uppvärmningen som smiter ut fönstervägen. Man vill ha fönster med lågt U-värde.

Energi och buller

U-värdet anger ett fönsters isoleringsförmåga och den tekniska utvecklingen går hela tiden framåt. Med lägre värmekostnader blir ett välisolerat hus billigare i drift. Ett fönsterbyte är en investering som betalar sig på längre sikt.
– Många upplever också att bullret utifrån minskar betydligt efter ett fönsterbyte, fyller David i. I synnerhet om man bor nära en gata med mycket trafik, så blir nya fönster ett lyft. Oj, vad tyst det har blivit!

Bevara byggnadsstil

Den som väljer rätt fönster får oftast också ett snyggare hus. För att bevara byggnadsstilen på huset bör man tänka efter innan man springer iväg och köper första bästa fönster.
– De misstag man kan göra är flera, säger Pierre. Tänker man ha spröjsar kan man testa genom att tejpa upp fönsterna med ”fuskspröjsar”. Man får då en uppfattning om hur det blir. Vi har erfarenhet och kan ge goda råd. Vad man bör tänka på innan man bestämmer sig.

Dörrar och portar

I varusortimentet ingår också dörrar och garageportar. Det är ofta lämpligt att byta dessa samtidigt som man byter fönster. Huset får som regel ett enhetligare utseende om man anpassar dörrar och fönster efter varandra.

Utställning

I lokalen på Hembygdsgatan har man byggt upp en utställning för att kunna demonstrera fönster och uterumsdörrar. Där kan David och Pierre också rent praktiskt demonstrera vilka problem som kan dyka upp vid ett byte och hur man förbereder sig inför detta på bästa sätt.

Personlig service

David och Pierre ser det som sin uppgift att lotsa kunden rätt. Det är inte alla gånger som ett kostsamt och välisolerande fönster ger önskvärd effekt. Dåligt isolerade väggar kan då vara det som stjäl energi, och fönsterbytet ger kanske inte den vinsten man hoppats på. Ett fönsterbyte kan den händige utföra själv, men att få goda råd i rätt tid är A och O. Personlig service är viktig för att få ett bra slutresultat och nöjda kunder.

FönsterFint erbjuder som alternativ att man tar hand om hela processen från inköp till montering och bortforsling av det gamla fönstret. Kunden slipper själv anlita de hantverkare som krävs. Garantin på varan och monteringen får man då från FönsterFint och ingen annan.

– Vi gör hembesök om kunderna önskar det, säger Pierre och David samstämmigt. Men vi ser så klart gärna att de också besöker vår utställning och diskuterar med oss på plats här. Välkommen till FönsterFint!