Fiber för företagare

Utbyggnaden av fibernät pågår för fullt i Klippan och Ljungbyhed. Det är framför allt i villaområden som energibolaget Bjäre Kraft har gått ut och erbjudit de boende en anslutning. Men uppkoppling för företagare kan också bli aktuellt.

Bjäre Kraft och deras samarbetspartner Diflex bjöd tillsammans med Klippans kommun in till information om vilka alternativ som finns för företag. Jonathan Senniksen från Bjäre Kraft gav en orientering i hur långt man kommit, vilka områden som var aktuella och i vilken takt utbyggnaden sker.

Diflex representanter, Kjell och Daniel Ivarsson, presenterade sitt företag och de IT-tjänster som de erbjuder ett företag. Sven-Erik Rehnman lämnade information om Fujitsu, där han betonade att man arbetar för att ta socialt och miljömässigt ansvar i sin produktion.
– En fiberuppkoppling är absolut intressant för oss, säger Per Bengtsson som driver Flexoart AB på Åbytorps industriområde. Idag har vi uppkoppling via mast och är beroende av att det fungerar utan störningar. Fiber är stabilare och har högre kapacitet.

Träffen avslutades med en engagerad diskussion mellan Bjäre Kraft och det 25-tal företagare som kommit. Det råder ingen tvekan om att intresset för att få fiberanslutning till företagen är stort. Förhoppningsvis får även företagen fibernät inom snar framtid till ett rimligt pris.