Rädda Barnen bjöd på kalas

Rädda Barnens lokalavdelning i Klippan ordnade under söndagen den 21 februari ett kalas för barn i klasserna 1-3 på Antilopenskolan. Tanken var att ordna något trevligt för de barn som inte åker bort på sportlovet som inleddes just denna söndag.

– Ett annat syfte var att ordna ett kalas där alla barn kan känna sig välkomna oavsett föräldrarnas ekonomi, hemsituation och liknande, berättar Anita Månsson, en av de aktiva i Rädda Barnen.

Lekar

Inte mindre än 22 barn kom till kalaset, som hölls i Torgrummet på Antilopenskolan. Där bjöds det på kakor och saft. En inbjuden gäst visade sig vara Marie Lindholm, en riktigt skicklig ballongkonstnär. Alla barn fick välja ut vardera två figurer i olika former. Glädjen stod högt i tak när man övergick till olika traditionella lekar: klädstafett, bollkastning och sätta svansen på en gris. I pauserna blev det popcorn.

Fiskelycka
Kalaset avslutades med att alla fick pröva fiskelyckan. Några fick verkligen bottennapp i form av en och annan gammal strumpa! Som tur var vände lyckan och alla fick till slut var sin påse med godsaker att ta med sig hem.

– Det är första gången som vi i Klippans lokalkrets gör en sådan här satsning och det är troligt att vi kommer att arrangera detta fler gånger, säger Helena Florell, ordförande i Rädda Barnen i Klippan. Satsningen på barnkalas var lyckad. Det gick inte att ta miste på
barnens glädje och engagemang!

Rädda Barnen

Rädda Barnen är en religiöst och partipolitiskt obunden
organisation som värnar om barns rättigheter. Allt arbete utgår ifrån FN:s konvention om barnets rättigheter som säger att alla människor har lika värde men att barn har särskilda rättigheter. Rädda Barnen stöder barn i utsatta situationer och påverkar stater att ta sitt ansvar för att deras rättigheter efterlevs. Rädda Barnen finns i 120 länder och i Sverige finns lokalkretsar i 203 kommuner. I Sverige har man cirka 75.000 medlemmar. Rädda Barnen var pådrivande för att Sverige skulle bli det första landet i världen som förbjöd aga. 1979 kom lagen mot barnaga i Sverige och till dags dato har 42 länder följt efter och lagstiftat mot aga.
Källa: Wikipedia och Rädda Barnens årsrapport 2014.