Kenoc & Nockes bil

Det är i en behaglig gammaldags idyll som Nockes Bil Kenoc
AB bilverkstad ligger. Rönneå flyter stilla förbi Spången där gästgivargården legat i mer än hundrafemtio år. Mittemot den gamla handelsboden och strax intill landsvägen ligger Kenoc AB och bilverkstaden Nockes bil.

– Det var min far, Nocke, som startade firman redan 1967, berättar Kenth Harrysson som idag står som innehavare av verkstaden. Femtioårsjubileum nästa år! Jag har själv jobbat här i 26 år nu.

Bred kompetens

Med sina anställda, Björn Svensson och Markus Nöjd, har Kenth mer än 40 års erfarenhet i bilbranschen. Nockes bil är en traditionell verkstad med reparationer och service av alla bilmärken som huvudsyssla. Men verkstaden är välutrustad och kompetensen är mycket bred. Felsökning och service av AC (luftkonditionering) är en av många arbetsuppgifter man tar på sig.

– Däckbyten och praktisk förvaring av däcken i vårt däckhotell är en annan tjänst vi har, säger Kenth. Kunderna slipper att släpa runt på sina däck och fylla förråd och garage. De besparar sig då den tunga hanteringen, och så är det bara att återkomma hit när det är dags för nästa byte!

– Hjulinställningar och byten av vindrutor gör vi också, fyller Björn Svensson i. Och vi har lånebil till kunden vid service och reparationer över dagen. En uppskattad service som kan vara viktig för många som är beroende av sin bil i de dagliga sysslorna.

Skadeservice

Nockes bil är auktoriserad skadeverkstad genom avtal med Länsförsäkringar. Försäkringsbolaget ställer höga krav på sina samarbetspartners och Nockes bil är godkända.
– Vi reparerar alltid enligt fabrikantens anvisningar, betonar Kenth. Det är vi noga med. Det är också ett krav från Länsförsäkringar, som har godkänt oss som fackmannamässig skadeverkstad. Vi har ett så kallat LUPIN-certifikat från dem. Det är ju ett bevis på att vi är en seriös firma, det känns bra.

Bra priser

– Det är ett bra läge här i Spången. Tack vare låga omkostnader när det gäller lokalerna så kan vi hålla relativt låga priser, säger Kenth. Firmor närmre de större orterna har omkostnader som vi inte har. Därför är vi nog billigare än vad många tror. Och klarar betydligt mer än vad många tänker sig.

Den som tror att en specialkompetens inom bilservice måste ligga på en verkstad i en större stad bör höra sig för med Kenth och hans kompanjoner först. Bred kompetens finns, konkurrenskraftiga priser och en behaglig atmosfär i den lilla byn utanför Ljungbyhed, Nockes bil i Spången!