Fotbollssäsong med många lokalderbyn

Koltrasten sjunger och lärkan slår sin drill, det är vår! Gräset blir grönare och bollar har börjat rulla. Vårsäsongen för fotbollsklubbarna drar igång. Benskydd och kängor på! Hur ser det ut för bygdens klubbar? Vad har den fotbollsintresserade att förvänta sig?

Fjolårets säsong gav blandad utdelning; Perstorp/Bälinge IK åkte ner från fyran till division 5, men annars var det ett flertal klubbar som avancerade. I division 6 Skåne Norra samlades inte mindre än fem av bygdens lag i en och samma serie.

Klippan i division 3

Klippans FF, som ifjol spelade i samma serie som Perstorp/Bälinge IK gick upp och kommer alltså att få spela i division 3 Sydvästra Götaland. Det blir längre resor till matcherna och tuffare motstånd, så klart. Inte mindre än sju lag kommer från Göteborg och norra Halland, så det blir en del lag man tidigare inte mött. Bland annat får man ta sig an Älvsborg FF, vilket ju kan låta väl motigt. Men det handlar då inte om IF Elfsborg, laget som blev svenska mästare så sent som för tre år sedan. Nej, turligt nog så är det ”bara” ett helt vanligt division 3-lag från stadsdelen Älvsborg i Göteborg. Men en välmeriterad motståndare är Västra Frölunda IF som har spelat tio år i Allsvenskan och så sent som 2005 åkte ur Superettan.
– Ja, det blir långa resor för oss jämfört med tidigare, säger Niclas Rosenqvist, ordförande i KFF. Vi hittar till Hittarp. Och Kågeröd och Vejby, men var ligger Stafsinge? Och Snöstorp? Okända lag, vi får koppla in GPS:en innan vi åker iväg, det tror jag nog.
– Inga problem, kontrar Lasse Fors, kanslist hos KFF. Vi får några längre resor, men det är till norra Halland och det är bra väg dit. Vi har ju velat avancera i seriesystemet och då får man räkna med det. Nu får vi spela mot Västra Frölunda på konstgräset på Ruddalen, klassisk fotbollsmark. Det blir en upplevelse för killarna!

Målspottaren Tommy Filipovic har inte oväntat värvats till ett lag i en högre division, han spelar i Hässleholms IF den här säsongen. Men med tre nya kedjespelare – Albin Gudmundsson, Jesper Nilsson och Majki Banjas – bör han vara ersatt.

Lokalderbyn i division 6

Röstånga IS och det sammanslagna Stidsvig/Östra Ljungby IF har båda avancerat från div 7 till sexan. Klubbarna har hamnat i division 6 Skåne Norra tillsammans med Vedby/Rönne IF, Kvidinge IF och Ljungbyhed. De tre sistnämnda behöll sina positioner i seriesystemet, men har alltså flyttats ”norrut” från Skåne Mellersta. Inte mindre än 5 klubbar från bygden kommer alltså att kämpa mot varandra, det blir ett antal intressanta och spännande lokalderbyn!

Kanske är det Ljungbyheds IF som ligger bäst till. Det var ju bara med ett mål som de missade kvalet till femman. Tränare för andra året i rad är Ulf Henningsson som inte tvekar när det gäller målsättningen.
– Vi skall ligga i femman nästa år, säger Ulf. Det är vår ambition. Att det blir många lokalderbyn är positivt! Det drar folk till matcherna.

Redan i första omgången möts fyra av de nämnda lagen. Fredagen 8 april är det Kvidinge IF som tar emot Röstånga IS. Dagen därpå är det match på Kopparmöllans IP mellan hemmalaget Stidsvig/Östra Ljungby IF och Vedby/Rönne IF.Klippans FF
KFF inleder hemma den 16 april 15.00 mot Vejby IF

Vårens lokalderbyn i Div 6 Skåne norra:

Fre 8 april 18.30
Kvidinge IF – Röstånga IS

Lör 9 april 15.00
Stidsvig/Ö Ljungby IF – Vedby/Rönne IF

Lör 16 april 14.00
Ljungbyheds IF – Röstånga IS

Sön 24 april 17.00
Ljungbyheds IF – Kvidinge IF

Tors 28 april 18.30
Kvidinge IF – Vedby/Rönne IF

Tors 5 maj 18.30
Stidsvig/Ö Ljungby IF – Röstånga IS

Lör 14 maj
Ljungbyheds IF – Stidsvig/Ö Ljungby IF

Ons 25 maj 19.00
Röstånga IS – Vedby/Rönne IF

Tors 26 maj 19.00
Stidsvig/Ö Ljungby IF – Kvidinge IF

Sön 29 maj 15.00
Vedby/Rönne IF – Ljungbyheds IF

Fre 17 juni 19.00
Röstånga IS – Kvidinge IF

Lör 18 juni 15.00
Vedby/Rönne IF – Stidsvig/Ö Ljungby IF

Ons 22 juni 19.00
Röstånga IS – Ljungbyheds IF

Källa: http://www.everysport.com/sport/fotboll/fotbollsserier-2016/division-6-herr/skaane-norra/73326