BLÅKULLEKUL på skärtorsdagen

Det är 17:e året i rad som det arrangeras Blåkullekul i Parken i Ljungbyhed, en tradition med stort T. Barn och vuxna träffas på skärtorsdagen den 24 mars för att med lek och underhållning fira påsken.

Ljungbyheds köpmanna- och företagareförening står bakom Blåkullekul-kommittén, som består av ett gäng ”kärringar” som vill bevara traditionerna vid påsk.
– Vi har också stor hjälp av Ljungbyheds framtid, som lånar ut sina bodar till oss, säger Ingrid Steede, en av de aktiva i Blåkullekul. Det är något av Barnens dag. Alla barn som klär ut sig kommer att få ett gottepris. Men vi vill gärna att även vuxna klär ut sig i en passande påskdress. För barnen blir det framträdande av clownen Jumping Joe och så bjuder vi på ansiktsmålning och mycket annat. Vi är mycket tacksamma för det stöd vi får av Klippans Kultur- och fritidsförvaltning och de lokala företagen, utan dem skulle vi inte kunna ha så mycket gratisaktiviteter för
barnen!

Det blir alltså liv och rörelse i Parken med många aktiviteter för barnen. Det bjuds på tipsrunda och lotterier och inte minst ett flertal levande djur som man kan bekanta sig med. Parken kommer att sprudla av glädje och färg. Ta med dig dina påskpyntade barn, men glöm inte dig själv! Blåkullekul börjar kl 14.