Åby innebandyklubb spelar i tvåan nästa säsong

Det var efter en övertygande seger hemma mot Höganäs med 7-3 som Åby IBK blev klara för spel i högre division. Man säkrade seriesegern i division 3 den 13 februari med tre omgångar kvar att spela.

– Vår ledning är ointaglig, säger Daniel Zachhau som är en av de äldre spelarna i laget. Nu blir det spel i tvåan igen. Det blir tuffare för oss, mycket tuffare. Vi får ju hoppas att vi kommer att hänga kvar. Men det har varit en riktigt rolig säsong, med serieseger och allt!

Åby IBK var uppe och vände i division 2 för två år sedan och nu kommer man alltså tillbaka.
– Det är skillnad på division 2 och 3, det är det, säger Martin Senniksen som har fungerat som spelande tränare under den här säsongen. Många lag i trean är ojämna, men vi är ett lag som har varit jämna över hela säsongen. Men tvåan blir tuffare.

I skrivande stund har man ytter­ligare en match kvar att spela, men seriesegern är som sagt klar. Söderås Journalen gratulerar Åby IBK för en väl genomförd säsong och önskar lycka till inför 2016/2017!