Nya lokaler för SPF Eken

Pensionärsföreningen SPF Eken i Perstorp är på väg att byta föreningslokal. Det hus man håller till i idag, Allégården på Allégatan, ägs av kommunen och skall rivas. Men man har hittat ny lokal i centrum – fastigheten i hörnet Köpmangatan/Torggatan.

– Vi har länge letat men har nu hittat en fin lokal som vi tycker blir bra. Väldigt centralt och mycket handikappvänlig! säger Lena Karlsson hos SPF Eken. Nu håller vi på för fullt med att renovera. Vi har nyligen fått lagt parkettgolv och nu återstår en hel del målnings- och städningsarbeten.

SPF Eken har cirka 320 medlemmar och är – liksom PRO i Perstorp – en intresseorganisation för pensionärer. Man har regelbundet en mängd arrangemang och aktiviteter för sina medlemmar. Man bevakar också samhällsutvecklingen för att få med ett äldre­perspektiv vid samhällsplanering och politiska beslut.