Zignerat Zachhau

Så kom och gick det en jul och ett nyår. Välkommen år 2016! Det låter som titeln på en framtidsfilm, men det är tydligen där vi befinner oss nu.

Vi tog vårt pick och pack och drog till fjällen över jul. Alla ungar, hunden, systrar med respektive, mormor och morfar for mot vintern. I fjällen var det grönt och skönt men som tur var hade några backar preparerats med snö. Jag åkte inte skidor i år. Hade ju vår minsta lilla bebis att ta hand om. Och så skönt det är att ha en ursäkt! Jag hatar att åka skidor. Eller hata är väl att ta i. Låååånga gröna och kanske lite ljusblå backar som man får susa harmoniskt nerför det gillar jag!

Min man har däremot missuppfattat/överskattat det så många gånger och lurat upp mig i jätteblå backar, till och med svarta, och sagt att det här fixar du. Att på skånska stå och svära och gråta mitt i en backe i Sälen är förnedrande på så många vis, tro mig. Så i år stod jag med bebis i barnvagnen nedanför backen där vi vinkade, hejade och fotograferade Ebba som för första gången stod på ett par skidor. Det är så kul att få uppleva saker med barn, när så mycket är just för allra första gången. Att känna ett par skidor under sina fötter, stapla fram med skridskor, förstå spelreglarna i memory, inse att man kan röra ben och armar på ett visst sätt och massor av andra häftiga saker.

Vi hade takbox på bilen i år för att få plats med allt. Alla julklappar, vinterkläder, extrakläder, sängkläder, vagn, nappflaskor, hundmat, kamera, akvarellblock (jag tar alltid med mig akvarellblock som jag aldrig ritar i…) och mycket annat användbart och mindre användbart stuvades in i bil och takbox. Till mig själv glömde jag vinterskor och hade packat med mig 5 böcker som jag tänkte att jag skulle hinna läsa.

Antal böcker utlästa: 0.
Antal vunna omgångar av Skipbo: minst 100.
Antal förfrusna tår: c:a 8,5.

Nu är vi hemma igen och vardagen kom så sakta krypande. Mitt största bekymmer för tillfället är att hitta en riktigt snygg retrovagn och vem ”Fam. Nilsson” är som skickat julkort till oss. Tack och förlåt, vi skickar till er nästa jul!