Nytt år för Perstorp Bälinge IK

Det nya året började bra för Perstorp Bälinge IK. Rolf Jansson och Pirkko Jokikokko blev nämligen inbjudna av Sparbanks­stiftelsen i Skåne att komma till Klippan och mot­taga en check på 15.000 kronor!

– Pengarna kommer att användas till vår innebandysektion, säger Pirkko, som är ansvarig för den delen av verksamheten. Innebandyn växer och vi satsar på att utveckla den.

Pirkko Jokikokko arbetar sedan 2012 som föreningens kanslist. Ordförande är Rolf Jansson som har ersatt Christer Eliasson. Christer var ordförande i Perstorps SK vid sammanslagningen av Perstorps SK och Bälinge, efter att ha varit aktiv i många år i PSK.
– Att ersätta Christer blir inte lätt, säger Rolf. Christer har ju varit ledande i Perstorp inom både fotboll och innebandy i många år.

Med- och motgångar

Det gångna året 2015 har annars inneburit både med- och motgångar. Anfallaren Jim Andersson skadades tidigt på säsongen och seniorlaget i fotboll åkte tyvärr ur division 4. De kommer således att spela i division 5 Nordvästra under 2016.
– Att spela i en lägre serie är på sätt och vis positivt då vi har flera egna mycket duktiga juniorer
under utveckling och många av dem kommer att spela i seniorlaget framöver, anser Rolf Jansson. Men självklart är målet att klättra i serie­systemet igen efter något år.

Ny huvudtränare är Andreas Ottosson, som kommer att assisteras av Lavinel Besu samt Andreas Nilsson, lagledare är Lars Holmström och Ale Kuric. Säsongens första match spelas den 14 februari mot Bosna FF på konstgräs i Åstorp.

Föreningen har inom fotbollen nio ungdomslag, ett juniorlag och två seniorlag, således totalt tolv lag. Ungdomsektionen inom fotboll hade en god säsong, i synnerhet för pojklaget 13 år som vann sin serie. Det gick även bra för flicklaget 10 år som vann Bareko Luciacup i Klippan i december.

Shop och loppis

Viktiga inkomstkällor för föreningen är sponsorer, lotteriförsäljning, bingoverksamhet, kommunala och statliga bidrag. Nyligen fick man alltså ett bidrag från Sparbanks­stiftelsen i Skåne. En annan viktig ekonomisk förstärkning är intäkterna från loppis- och shop­försäljning.

På loppisen vid Idrottsplatsen säljer klubben en hel del möbler och andra större föremål och prylar. Lokalen är välförsedd, det är faktiskt Perstorps enda möbelaffär! I föreningens shop på Hantverkaregatan 2 D säljs begagnade saker som är lite mindre i storlek. Mycket av det som finns i shopen är i gott skick och väl värt att titta på. I shopen hittar du i stort sett allt som behövs i ett hem!