Mycket händer på julskyltningen i Ljungbyhed

Julskyltningen i Ljungbyhed infaller precis som tidigare den andra advent – i år den 6 december. Traditionerna
bevaras och mycket är bekant för den som tidigare besökt julskyltningen. Arrangemangen startar klockan 15 med julmarknad på Cronqvistska gården – den öppna platsen intill Olanderssons Blommor – på Ljungbygatan.

Det blir som vanligt dans, men som sedvanan är i Ljungbyhed blir det inte kring en ”riktig” gran. Det fina trädet mitt på julmarknadstorget får som brukligt agera julgran, vilket det hitintills inte protesterat mot…
– Under julskyltningsdagen pågår Julklappsjakten, tipsrundan där frågorna finns i skyltfönstren i de medverkande butikerna, säger Bo Rosengren från Köpmanna- och Företagarföreningen. Priser i tävlingen är presentkort i butiker som är medlemmar i vår förening. Väl värt att deltaga i!

Hemlige tomten och Tomtegrotta

Den hemlige tomten återkommer även i år. Han – eller hon, måste vi kanske tillägga – kommer att sitta i skyltfönstret på LT Lantmän under en timmes tid. Den som kan lista ut vem det är har så klart ett pris att vänta.
– Ingen vet vem det är, mer än Thure Månsson på LT Lantmän förstås, berättar Bo Rosengren vidare. Men det är ju en lokal kändis såklart, en person som vi tror de flesta Ljungbyhedsbor känner. Men man ser inte mycket mer än ögonen på personen…

Den som vill träffa den riktige tomten besöker så klart Tomtegrottan på Cronqvistska gården. Han sviker inte Ljungbyhed i år heller! Att han hinner med alla uppdrag är imponerande!

Musik, fackeltåg och godis

Vid halvfemtiden spelar Klippans Ungdomsorkester utanför Hemköp, vilket följs av ett fackeltåg. Den som vill deltaga dyker helt enkelt upp och kan få låna fackla under tåget.

Julskyltningsdagen i Ljungbyhed ligger tidsmässigt en vecka senare än många andra julskyltningar. Det innebär att såväl Klippanbor som Perstorpsbor kan få tillfälle att besöka ytterligare en julskyltning än den de har hemmavid. Man får då chansen att vara med om den avslutande godis­utdelningen vid julmarknaden. Men innan dess bör man ha lämnat in sina svarstalonger till tävlingarna på Ljungbyheds konditori, senast kl 18. Pricken över i:et skulle väl vara att vinna något av priserna i Köpmanna- och Företagarföreningens tävlingar!