Klippans FF:s stora fotbollsfest!

När julen närmar sig återkommer de traditionsenliga arrangemangen. För fotbollen i Klippan är det den årliga, stora fotbollsfesten Luciacupen som Klippans FF ordnar i Idrottshallen. Tävlingen infaller i år den 5-6 december och den 11-13 december.

– Just nu är 96 lag anmälda, men anmälningstiden har inte gått ut så vi hoppas att fler lag tillkommer, berättar KFF:s kanslist Lasse Fors. Vi har plats till 104 lag, men det är max.
Åldersmässigt är spelarna mellan 6 och 15 år. Sammanlagt tävlar man i 7 pojkklasser, 2 flickklasser och en blandad klass för de minsta. Luciacupen är en viktig inkomstskälla för föreningen, kanske den viktigaste. För att få allt att fungera krävs ett stort antal frivilliga. Ett 50-tal ledare och föräldrar till de spelande barnen engagerar sig och hjälper till med kioskförsäljning och andra kringarrangemang.

Framgångrik säsong

Säsongen har för föreningen annars varit lyckad med framför allt ett avancemang i seriesystemet på seniorsidan. Klubben blev tvåa i div 4 Skåne Norra efter en väl genomförd säsong.
– Man kan inte klaga, säger Lasse Fors. Herrarna tog sig äntligen vidare och kommer att spela i division 3 nästa säsong. Och damerna som var illa ute under våren lyckades rätta upp det på höstkanten och håller sig kvar i division 3 Skåne Nordvästra. Man förlorade endast en match på hela hösten.
Att Klippans anfallare Tommy Filipovic tog hem skytteligan var ju heller inte så tokigt. I sista matchen mot Perstorp/Bälinge gjorde han inte mindre än 6 fullträffar. Sammanlagt 39 mål på 19 matcher – mer än två mål i snitt per match!
– Men den match som han var mest målfarlig i var mot Glimåkra IF hemma på Åbyvallen, avslutar Lasse Fors. I den matchen gjorde Tommy osannolika 8 mål vid 11-0 vinsten!

Klippankille vann Allsvenskans skytteliga

En fotbollsspelare som haft en fantastisk säsong är Emir Kujovic, svensk mästare med IFK Norrköping 2015 och segrare av Allsvenskans skytteliga med 21 gjorda mål. Emir kom som fyraåring till Klippan och började sin fotbollskarriär i Klippan BIF. Som den talang han – och hans två år äldre bror Ajsel – var, värvades han som tolvåring till Landskrona BoIS . Bägge bröderna Kujovic har spelat för allsvenska klubbar och provat livet som fotbollsproffs utomlands. För Emirs del blev det spel i IFK Norrköping efter ett par år i Turkiet. Och i skrivande stund kan han fira såväl SM-guld och vinst i skytteligan som att ha blivit uttagen till landslagstruppen. Emir Kujovic kan alltså bli den första landslagspelare som Klippan fostrat sedan Hasse Perssons dagar på 1950-talet. Söderås Journalen gratulerar Emir Kujovic till framgångarna!