Julskyltning och Julöppet i Klippans centrum

Den 29 november – första advent – blir det sedvanlig julskyltning i Klippans Centrum. Det blir som sig bör uppstarten för den intensiva julhandeln i Klippan. Butikerna har även i år utökat sina öppettider dagarna innan jul för att öka tillgängligheten för kunderna. På julskyltningsdagen har butikerna öppet mellan kl 14 och 18.

Den stora julgranen på Allétorget kommer att pyntas med ljus och kl 15 på julskyltningssöndagen kommer Tomten och tänder ljusen.
– Vi har faktiskt engagerat den riktiga tomten och kommer att hämta hit honom direkt från Tomteland, säger Kent Andersson, Köpmannaföreningens representant. En viss dramatik är att förvänta när han kommer. Inga barn får missa detta!

Dans kring granen och Tomtegrotta

En timme senare, kl 16, bjuds alla – barn och vuxna – in till dans kring granen. Arrangemangen och aktiviteterna är många under söndagen och just på Allétorget händer en hel del. Lions i Klippan har som brukligt sin Tomtegrotta där alla barn får träffa Tomten och kanske har man en gottepåse med sig när man går därifrån…

Korv, kaffe och våffla

Försäljning av kaffe och våfflor, tombola med lotteri­försäljning är annat som bjuds på Allétorget. Och Scouterna håller också på sin långa tradition av korvförsäljning på julskyltningssöndagen, ingen skall behöva gå hungrig denna dag! På Norrehus blir det bland annat fotoutställning och rockmusik med Svenska Popfabrikens jul­orkester. På Turistbyrån får alla besökande barn en julklapp, och man bjuder på glögg och pepparkakor. Bruksspelet kommer att finnas på plats på Turistbyrån under julskyltningen och säljer sina presentkort till nästa års Bruksspel. Perfekt att ge bort i julklapp!

Julklappsrim

Klippanbutikerna bjuder i år på en spännande tävling, med chans till vinst på tre presentkort á 500 kronor. I fem butikers skyltfönster finns julklappspaket med ett julklappsrim intill. Med hjälp av rimmet kan man lista ut vad paketet innehåller och tror man sig ha rätt svar så är det bara till att chansa på vinst och lämna in svars­talongen på Basthi. En prisvärd tävling!