Byggprojekt klart: Busskur på Storäng

Det var stolta elever på Gymnasiesärskolans byggprogram som fick vara med om invigningen av sitt senaste byggprojekt.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Rune Persson kunde inviga en nyrenoverad busskur på Storäng genom att sätta upp en välkommen-skylt som en av eleverna på skolan snickrat ihop. Arbetet med busskuren har varat 3-4 veckor och involverat cirka åtta elever, och har innefattat bland annat målning och snickeriarbeten.
– Byggandet av busskuren är ett av många lärande projekt i Gymnasiesärskolans verksamhet, berättar läraren Pär-Anders Enoksson. Skolan får ofta beställningar av kommunen eller privatpersoner och vi har till exempel jobbat med att bygga cykelskjul, sandlådor och friggebodar.

Förutom glädjen av att se det färdiga resultatet av sitt eget arbete blev eleverna bjudna på choklad av några boende på Storängs­området. Ett bevis på ett väl utfört arbete!