Annas allra högsta önskan!

Det är måndag förmiddag på Huvudsalongen i Klippan. Det är lugnt och stilla, personalen arbetar koncentrerat med en kund. En pysslar med håret, en annan med ögonen. Det är Anna Rosén som halvligger i Huvudsalongens schamponeringsstol. Hon är alldeles stilla och blundar.
– Somnade du, Anna? undrar Söderås Journalens fotograf.
– Nej, jag ligger bara och njuter…

Annas högsta önskan

De som tar hand om Anna på Huvudsalongen är ”Ankie” Johansson och Linda Helgesson. Det är fyra vana händer som färgar in, schamponerar och sköljer ur. De färglägger ögonbryn och ögonlock med varsam precision.

Som ni förstår var det alltså Anna Rosén från Röstånga som vann årets Gör om mig-tävling hos Söderås Journalen. Hon arbetar till vardags med smågrisproduktion på Hjularöds Gris utanför Harlösa. Hon har tidigare jobbat på Adapt Media med annonsförsäljning för Söderås Journalen.
– Jag har ju alltid velat anmäla mig till ”Gör-om-mig”, men det har ju inte gått eftersom jag var anställd på Adapt Media, säger hon. Nu är det snart fyra år sedan jag slutade så nu tänkte jag att jag kunde anmäla mig. Och så vann jag. Min absolut högsta önskan genom många år gick i uppfyllelse!

Svenskutvecklad behandlingsteknik för hår

Färger läggs i tre olika toner och Annas hår får en vacker glans. Effekten blir fantastisk och håret känns som nytt.
– På Huvudsalongen använder vi ProCortexx, som är en svenskutvecklad behandlingteknik, säger ”Ankie”när hon bearbetar Annas hår.

Tekniken är förebyggande och skapar nya bindningar och en stabil struktur i håret. Håret blir stryktåligare och får bättre elasticitet. Det blir ett mer lättkammat och motståndskraftigt hår.

Kläder till mässbesök

I vinsten ingick också kläder. Därför blev det ett besök på klädesbutiken Basthi också. Att hitta de rätta färgerna och formerna till en helt ny frisyr kräver tid och omsorg. Möjligheterna är många, men Sari Lindahl och Sanne Funke som jobbar på Basthi, har många förslag och goda råd. De är vana vid att sätta ihop mönster och färger till sina kunder. Plagg efter plagg testas, kombinationerna varieras. Frågorna är många.
– Jag tyckte sådär om byxorna, säger Anna. Men när de kom på var de jättefina. Jag är ju en jeansmänniska. Det är kanske bättre med blåa jeans..?! Mmm, jag har en svart kavaj hemma, passar den till detta..?!

Anna provar många olika set och hittar även en kappa som hon bara älskar. Men den får vänta. Om någon vecka skall Anna representera J-O Stall­design & Management på en mässa på Elmia i Jönköping. Kan hon hitta något som passar i det sammanhang? Det är inte lätt, men till sist har Anna bestämt sig. Slutresultatet blev en stilren, enkel klädsel som Anna kände sig fin i. En grå, värmande poncho och ett halssmycke som kombinerades med en svart tröja och svarta jeans med revär.

Anna känner sig som en ny människa! Hela hon glänser och hon känner sig redo för nya äventyr, både på jobbet och kanske även privat… Vem vet!