Världens största musikfestival…

…genomfördes på Sågen i Klippan den 8 oktober! Och på ytterligare några hundra ställen i Sverige måste vi väl tillägga, så att ni inte missuppfattar… Hela Sverige var festival­område.

Det var de svenska studieförbunden som gemensamt arrangerade konserter på några givna datum i början av oktober. Dels för att manifestera sin musikverksamhet och hylla alla ideella krafter som är grunden i en stor del av det lokala musiklivet. Men även för att försöka komma med i Guinness rekordbok som ”Världens största musikfestival”.
– Tyvärr gick inte det. Att komma med i Guinness rekordbok krävde att vi tog betalt så att man kunde räkna all publik, säger Anders Nilsson på Studiefrämjandet i Klippan. Och det ville vi ju inte. Vi tar ju inte inträde på ett sådant här arrangemang.

Medverkade på Sågen gjorde Helsingborgsbaserad Blacksmith Legacy med tung, kompetent heavy metal. Först ut på scen var dock Sekten från Klippantrakten med sin skånsk-klingande traditionella rock´n´roll. ”Perssons töser” var en av Sektens låtar som fastnade i huvudet på vår utsände reporter.

Om det blev ett rekord eller inte får vi kanske inte svar på, men det var i alla fall en god stämning med rivig rock´n´roll och tung metal-musik på Sågen!