Systrarna i gränden – din delikata butik

Vad kan dölja sig bakom namnet Systrarna i gränden? Jo, en ost- och delikatessbutik med servering som sedan maj månad drivs av Klippantöserna Jonna och Jessica. Men förutom själva butiken erbjuder man en lunchbuffé tisdagar till fredagar. Då serveras två varianter av mackor – med räkor och med kyckling – och Veckans sallad.
– På fredag- och lördagkvällar serverar vi kalla och varma smårätter, säger Jessica. Då kan man dricka ett glas vin eller en öl och välja bland rätter såsom kamben, getost, flankstek och miniburgare. Vi förändrar menyn efter säsong, men behåller givetvis vissa favoriter.

Smakfull inredning

Affärslokalen innehöll tidigare Maywis blomsterhandel, men det är inte lätt att känna igen butiken. Inredningen och utbudet i lokalen är ju så förändrat mot hur det var tidigare. En välfylld disk med läckra delikatesser: praliner från Chocolatte i Helsingborg, oliver, salami, hårdostar och dessertostar, korvar samsas bakom glaset.
– Vi försöker hela tiden vara kunderna till mötes, har vi inte det de frågar efter försöker vi ordna hem det, säger Jonna. Vi säljer ju även kex och pasta. Och med våra goda marmelader försöker vi komplettera det övriga utbudet i Klippan.

Lokalen är smakfullt inredd med bord och stolar för ätande och drickande gäster. Väggarna pryds av tavlor som är till salu. De är målade av systrarnas vän Christoffer Hellman.

Tillbaka till sina rötter

Systrarna Andersson har studerat och varit ute och rest några år innan de landade i Klippan igen. Jonna är utbildad socionom och Jessica har utbildning såväl inom missbrukarvård som eventproduktion. De har bott på flera olika ställen i landet, men har efter några år ”i exil” återvänt till sin rötter.
– Det är här vi har vår släkt och våra vänner, säger Jonna. Familjen betyder mycket för oss.

De jobbade tillsammans på Hemköp i Ljungbyhed, men funderade på att de vill ha något eget. När butikslokalen på Järnvägsgatan blev ledig så kändes det rätt och läget var bra.
– Vill man kunna ta ett glas vin och äta en ost- eller charkplanka en eftermiddag eller kväll så skall man kunna göra det, säger Jessica. Vi har satsat på ett utbud där vi försöker komplettera övriga affärer och matställen i Klippan.

Till jul erbjuder Systrarna i gränden två olika sorters julkorgar med ost, en perfekt julklapp till nära och kära, eller för företagaren som vill uppmuntra sina anställda.
– Vår oktoberfest är redan fullbokad, säger
Jonna. Den 26 november kommer Camilla från Österlen och säljer fantastiska ostar till bra priser. Välkommen till Systrarna i gränden!