Insamling hos Röda Korset i Ljungbyhed

Sedan den 3 oktober har det varit intensiv aktivitet hos Röda Korset i Ljungbyhed. Transitboendet för flyktingar på Ljungbyhed Park har inneburit att man har fått akuta arbetsuppgifter. Medlemmarna har fått mobilisera sina krafter och det har blivit mer praktiskt arbete än vanligt.

– Vi har insamling av kläder till flyktingarna, säger ordförande Sven Sjöling. Behovet av varma vinterkläder hos dem är stort. Och skor, speciellt till männen. Vi startade den 3 oktober, och fick ett fin gensvar från allmänheten. Insamlingen pågår. Vi har mer plats i våra lager, som finns på olika ställen i Ljungbyhed. De fylls på efterhand som vi delar ut till flyktingarna på transit­boendet.

Det går alltså bra att skänka kläder till Röda Korset som sedan distribuerar dessa till flyktingarna.
– Vi har även aktiviteter för de mindre barnen som bor inne på Ljungbyhed Park. Det är frivilliga som håller i bollekar och liknande, avslutar Sven Sjöling. Vi är så jättetacksamma för alla som ställer upp! Och vi tar gärna emot fler hjälpinsatser från frivilliga.

För den som vill lämna kläder har Röda Korset i Ljungbyhed öppet i sina lokaler på Lägergatan 5 på Ljungbyhed Park mån­dagar, onsdagar, fredagar och söndagar kl 10-12.

Röda Korset tar gärna emot:

• Vinterjackor: dam / herr ( storlek small) / barn (5-15år)
• Vantar, mössor, varma kläder
• Herrskor, storlek 43 och uppåt
• Mjukiskläder, vuxna
• Jeans eller andra byxor, storlek small
• Barnvagnar
• Reflexer
• Kortlekar, pennor, kritor, ritblock, bollar och andra sysselsättningssaker. (Mjukisdjur behövs inte just nu)

Vill du bli volontär?

Kontakta: Ingegerd Hagelin 0734-39 81 69