Äkta smaker från Thailand

Finns det ett mer centralt läge i Klippan än där Järnvägsgatan möter Storgatan? Läget är i vilket fall som helst utmärkt. För de flesta Klippanbor är det nära till de Hammarlundska husen där Namtip Bistro har öppnat.

Namnet kommer efter innehavaren Namtip Katpratum som nu tagit över lokalen i källareplanet på f d Old Corner på Storgatan 44. Namtip Bistro är en matservering med thailändsk mat som specialitet.
– Vi hade bara bott en kort tid i Lycke vid Hyllstofta när vi träffade förra ägaren till Sawadee, serveringen som låg här tidigare, berättar Namtip. Vi var egentligen på väg att etablera oss i Helsingborg, men vi blev intresserade av lokalen här i Klippan. Här är väldigt bra utrymmen och ett bra och stort kök. Läget är bra!

Älskar att laga mat

Serveringen drivs av Namtip med hjälp av Lennart Andersson tillsammans med kunnig personal.
– Jag älskar att laga mat och älskar att se när människor tycker om min mat, säger Namtip. Jag bearbetar råvarorna från grunden och har inga halvfabrikat. En del thailändska restauranger har kanske en mer allmänt asiatisk prägel, men vår mat kommer från det thailändska köket. ”Thai food by thai people” är något av vårt motto.

Thailändsk smaksättning

Maten smaksätts på det typiskt thailändska sättet. Kryddor som används är ingefära, citron, vitlök och färsk chili. En annan karaktäristisk thailändsk smaksättare är kokosmjölken. Man har en stor ”mortel”, Khok, och bankar ihop en pasta som sedan blandas ned i dom olika rätterna tillsammans med goda råvaror: fläskkött, oxkött, kyckling, anka och olika skaldjur. Rikliga smaker med läckra råvaror erbjuds på Namtip Bistro!

Bistro

Namnet Namtip Bistro talar väl om vad det handlar om? En bistro är ju ett mindre ställe med hemlagad mat. Det är litet och mysigt, maten är vällagad och hälsosam. För sommarhalvåret planerar man att ha uteservering på den öppna platsen framför den Hammarlundska fastigheten.
– Jag trivs väldigt bra i Lycke utanför Hyllstofta, säger Namtip med ett leende. Jag plockar svamp i skogen och fiskar.

Men nu är det matlagning i det thailändska köket som gäller för Namtip! Hon har lång erfarenhet av thailändsk mat hemifrån. Det är smaker som många svenskar lärt sig älska på sin semester i Thailand.
– Välkommen till min Bistro, hälsar Namtip!