Trafiksäkerhet för hela familjen

Lördagen 25 april var det dags för Trafiksäkerhetsdagen på Ljungbyhed Park. Stora och små bjöds för andra året i rad in för att lära sig mer om trafiksäkerhet. Trafikskola för de minsta, voltbil, krocksläde, räddningstjänsten och mycket annat fanns på plats för att informera om ett säkrare Sverige.

– Vi valde att arrangera Trafiksäkerhetsdagen igen eftersom vi fick så bra respons efter premiären förra året. Då bjöd vi även in skolbarn från Klippans och Åstorps kommun dagarna före familjedagen för att lära dem mer om trafiksäkerhet. I år utökade vi det till tre dagar och 250 skolbarn från Klippan, Åstorp och Svalöv kom för att lära sig mer om hjärt- och lungräddning, träffa räddningstjänsten, lära sig cykelvett och de fick också lära sig mer om trafikregler genom att köra elbilar, säger Josefine Nilsson som är informatör och projektledare på MOM-event i Ljungbyhed som är evenemangets huvudarrangörer.
Vädret var inte riktigt på Trafiksäkerhetsdagens sida, men gott om barn och vuxna trotsade regnet och passade på att lära sig mer om trafiksäkerhet.
På plats fanns både brandkår, polis och ambulans. Donalds bilbärgning var en av sponsorerna som var med och de hade sina elbilar till barnen med sig. Älgskadefondsföreningen och motormännen var också några av dem som fanns på plats.

Lärorikt och roligt med viktigt budskap

– Vanligtvis har vi trafiksäkerhetsutbildningar för vuxna. När vi spånade på idéer till Trafiksäkerhetsdagen förra året bestämde vi oss för att vi ville göra något för hela familjen. På detta sätt kan vi sprida kunskap om trafiksäkerhet för hela familjen på ett lärorikt och roligt sätt, fortsätter Josefine.
Nu lägger MOM-event ännu en lyckad Trafiksäkerhetsdag bakom sig och blickar redan framåt mot nästa år.

– Nu ska vi fundera på om vi ska ha två eller tre dagar för skolbarnen och hur vi ska lägga upp hela evenemanget. Innan dess ska vi ta tag i två av våra största evenemang som närmar sig, Power no Bullshit som är den 13 juni och Skåne Truck Show den 4-5 september, avslutar Josefine.