Full fart för vinnargänget

Laila Gustavsson från Sorröd älskar när hela familjen samlas och hittar på saker. Makens barn, de gemensamma barnen och barnbarnen blir en stor härlig samling. Laila tänkte att en kväll på Klippan RC Klubb (RC=radio controlled) kunde bli en perfekt träff för gänget!

När Söderås Journalen i februarinumret tävlade ut en helkväll på Klippan RC Klubbtog hon chansen och skickade in.
– Ingen av barnen eller barnbarnen hade hört att man kunde köra racerbilar här, men alla blev väldigt glada när de hörde att jag vunnit. Det var inte svårt att få med sig gänget, konstaterar Laila.

Totalt blev de nio stycken som samlades i de stora lokalerna som Klippan RC Klubb har på Ängelholmsgatan 3 i Klippan (mittemot simhallen).

350 kvadratmeter att gasa på

Här har klubben drygt 350 kvadratmeter banyta och varje söndag har man öppet för allmänheten som kan komma och prova att köra racingbilar.
– Det roligaste med banracing är att alla kan vara med och tävla, oavsett ålder. Vi ordnar gärna event för grupper som kan komma hit, tävla och fika i vår cafeteria, säger Janne Olsson som är kassör i klubben och
en av dem som guidar gänget för kvällen.

Att alla åldrar kan vara med och tävla ser man i det glada vinnargänget. Minstingen är 2 år och den äldsta snart 77 år, men alla verkade ha precis lika kul med de snabba bilarna!

En nöjd Laila konstaterade efter kvällen på Klippans RC Klubb följande:
– Kvällen blev precis som jag trodde full av kärleksfullt gnabb och alla skildes åt med ansträngda skrattmuskler! Att köra racerbil tar på koncentrationen var alla överens om! Alla borde pröva, avslutar den glada vinnaren.