12 timmar på cykelsadeln

Den 28 mars samlades företag och privatpersoner på Kupolen Friskvårdscenter i Klippan. I 12 timmar höll hurtiga deltagare spinningcyklarna rullande. Evenemanget ingår i projektet Spin of Hope och alla insamlade pengar gick oavkortat till Barncancerfonden.
– Vi samlade in 18.232 kronor under lördagen och totalt med de som skänkt pengar via nätet och dessutom ”köpt” spinningcyklar blev det 70.267 kronor. Det är nästan 10.000 kronor mer än förra året, säger en stolt och glad arrangör Billy Nilsson på Kupolen.

Oavkortat till Barncancerfonden

Både företag och privatpersoner kunde välja mellan olika sätt att bidra. Antingen genom en ”lagcykel” som innebar att laget betalade 1 500 kronor till Barncancerfonden och höll igång sin cykel under dagen. Det fanns även så kallade ”guldcyklar”. För 3 000 kronor sponsrade man då en cykel och därefter kunde privatpersoner betala 150 kronor och cykla en timme eller mer.
– Det är jätteroligt att kunna göra detta. Det är ett bra sätt att få folk att hjälpa och alla pengar går till Barncancerfonden. För Kupolen är det självklart att göra detta, fortsätter Billy.
8 timmars spinning!
När Söderås Journalen är på plats passar Fredrik Arnehov på att äta lite pasta innan han ska ge sig på nästa pass.
– Jag började klockan 7 imorse. Nu har jag kört fem pass och har tre kvar. Så totalt blir det åtta timmar på sadeln idag. Jag jobbar på Expandia Moduler och vi har sponsrat en lagcykel, men vi blev inte så mycket folk så ja, jag cyklar gärna, säger Fredrik medan han fyller på med kolhydrater.
Lyckligtvis är Fredrik van motionscyklist och bara en vecka efter sina 8-timmar på Kupolen åker han till Mallorca på en cykelresa.
– Så det här får bli lite uppvärmning, skrattar han.
På plats finns både vana och ovana motionärer som ställer upp för den goda sakens skull.
– Här är både återkommande deltagare och folk som aldrig suttit på en spinningcykel. Jag och fem instruktörer till håller i de 12 passen tillsammans, avslutar instruktören Victoria Sjunner innan hon och Billy återvänder till de spinningsugna deltagarna.