Möter det nya året med retro och ny teknik!

Har du sett en firmabil rulla förbi som det står ”Pantzars ljud och bild” på? Då är det Görans Ljud och Bild i Klippan som är ute på vägarna, men under nytt namn.

Butiksägaren Benny Pantzar byter sakta namnet på butiken, och arbetsbilen var först ut. Benny blickar tillbaka på ett lyckat 2014 och ser fram emot ett nytt, spännande år med butiken.
– Vi försöker hela tiden tänka nytt i butiken och stå emot de stora kedjorna. Vår stora fördel är att vi kan erbjuda kunderna en personligare service, installation, hemleverans och support, säger Benny.

Det är en regnig dag i början av januari när Söderås Journalen träffar honom i fikarummet i de stora lagerlokalerna bakom butiksdelen.
– Vi letar efter ännu större lokaler. Drömmen är en 300-500 kvm stor lokal på Storgatan i Klippan. Då kan företaget expandera ännu mer när det gäller utbudet av vitvaror.

Nygammal trend: Vinyl och retro

Benny köpte Görans Ljud och Bild för fem år sedan. Innan dess hade han jobbat i butiken sedan 1995.
– Även om jag inte hade ägt butiken hade jag garanterat jobbat med något tekniskt. Det är inom tekniken jag har mitt största intresse. Jag har jobbat med detta sen jag slutade skolan så jag kan inte tänka mig något annat jobb.

Trenderna inom branschen som Benny märker av just nu är mycket retro.
– Vi säljer mycket vinyl- och retroapparater. Jag har haft kunder ända från Blekinge som sett att vi har snygga och användarvänliga retrospelare. Många har backar med LP skivor som står undangömda hemma. Med den nya tekniken är det lätt att spela och använda sina skivor. Även radioapparater med 30- och 40-tals inspiration är mycket populära, fortsätter Benny.

I affären jobbar Benny och Robin. De turas om att vara ute hos kunder på jobb och att stå i butiken.
– Vi har sneglat lite på att utveckla en webbhandel. Det kräver dock nästan ytterliggare en heltidsanställd för att uppdatera och hålla allt i ordning. Men det är absolut något vi funderar på för framtiden.

Lika roligt i butiken som hos kunderna

När Benny får frågan om vilket som är roligast: stå i butiken eller vara ute på jobb hos kunderna blir han kluven.
– Svår fråga… Det är lika roligt! Kundkontakterna är det bästa med mitt jobb och det har jag ju både i butiken och ute på jobb hos kunderna. Så jag väljer båda, säger Benny.

När Benny inte jobbar så umgås han med familjen. Han är pappa till tre barn mellan 5 och 15 år, så det finns alltid något att göra.

Han gillar att hänga med i tekniksvängen och håller sig ständigt uppdaterad.
– TV-apparaterna blir större och större. TV-apparater som är stora, svängda och har Ultra-HD med extrem hög upplösning är på frammarsch och väldigt intressant.

De nya, stora TV-apparaterna och vitvarorna kräver sin plats.
– 2015 kommer bli ett spännande år. Vi har en del intressanta lokalerbjudande, så det känns som det kan hända mycket nytt detta år, avslutar Benny med ett skratt.

Fem snabba med Benny Pantzar!

Te/Kaffe
HIF/MFF
Grilla i skogen/Gå på bio
Hemlagat/Pizza
Morgonmänniska/nattuggla