De sopade hem priset

För tio år sedan startade Edyta Pitula Städpatrullen i Klippan. Idag är de ett växande företag med cirka 12 anställda och företaget prisas nu med Klippans Kommuns Näringslivspris 2014.
– Det känns så klart mycket bra. Vi blev väldigt överraskade när vi fick beskedet och det är jättekul att få uppskattning för det man gör, säger Piotr Pitula, som också jobbar i företaget och är gift med Edyta.

– Det är så många andra företag som också jobbar hårt och skulle kunna få det här priset. Vi får självklart en kick av nomineringen och priset. Det sporrar oss lite extra i vårt arbete, fortsätter Piotr.

Fira med medarbetarna

I motiveringen står det bland annat: ”Städpatrullen har skapat ett flertal arbetstillfällen och i sitt dagliga arbete är de goda ambassadörer för Klippan, både inom och utanför kommunens gränser”.
– Det är vår personal som står för det mesta arbetet, utan dem hade vi inte varit där vi är idag. Personalen blev jätteglada när de fick höra att vi vunnit. Efter jul ska vi fira med våra medarbetare och njuta av priset, avlutar en glad Piotr.

Klippans kommuns näringslivspris, på för närvarande sammanlagt 12 000 kronor, delas årligen ut till personer eller företag som utfört näringslivsbefrämjande åtgärder i Klippans kommun.

Årets motivering:

”Edyta och Piotr Pitula med Städpatrullen i Klippan och Nordvästra Skåne AB har på ett utmärkt sätt tagit vara på sina affärsmöjligheter i en snabbt växande bransch. Arbetet i företagen präglas av miljömedvetenhet och de har byggt upp en hållbar och lönsam verksamhet. De har skapat ett flertal arbetstillfällen och i sitt dagliga arbete är de goda ambassadörer för Klippan, både inom och utanför kommunens gränser”.