Sankt Petri Kyrkas dopfunt nu som frimärke!

För 15 år sedan satt Anders Clausson på sitt jobb på Perstorps AB och diskuterade Sankt Petri Kyrka. Han och arbetskamraterna ville veta mer om kyrkan, så Anders åkte dit för att hämta lite mer information.

Det blev starten på 15 års arbete med och om den speciella kyrkan. Över 10 000 bilder har det också hunnit bli, varav en bild nu blivit frimärke!
– Jag har alltid varit intresserad av datorer och har gjort många broschyrer både på arbetet och till kyrkan. För några år sedan gjorde jag hemsidan sanktpetrikyrka.se. Där finns bilder och information om kyrkan på fem språk, säger Anders.

På hemsidan har många vackra bilder från och i kyrkan kunnat beskådas och det var just vad Postverket gjorde. En dag ringde de upp och frågade om de fick använda en av Anders bilder till ett nytt frimärkshäfte!

En av fem utvalda bilder

– Bilden ingår i ett häfte med temat ”Kyrkans konst i 1000 år”. Häftet består av bilder från fem olika kyrkor i Sverige, och dopfunten i Sankt Petri Kyrka är en av dem, fortsätter Anders.

Häftet började säljas den 12 maj 2014 och finns bara tillgängligt under en begränsad tid. Anders kan stoltsera med att äga första tryckningen av ”sin” bild.
– Första gången jag gick in i Sankt Petri Kyrka tyckte jag den var mörk och skum. Idag tycker jag inte det finns något mer avslappnande än att gå in där. Tystnaden och det stilla droppandet från dopfunten är verkligen speciellt, avslutar Anders.