Företagsträff med maten i centrum

På Best Western Hotell i Klippan hölls under onsdagen den 12:e november årets sista företagsträff som arrangeras av Klippans Kommun och Företagarna i Klippan.

Anders Lindberg, näringslivsansvarig på Klippans Kommun, hälsade de 70-talet deltagarna välkomna till årets sista företagsträff. Därefter så informerade Adnan Pehlivanovi, ordförande Företagarna i Klippan, kort om Företagarna.

Austin TX

Dagens huvudfokus låg idag på Mikael Lundin, Best Western och Harrys i Klippan, som presenterade sitt nya restaurangkoncept ”Austin TX”. Mikael och hans fru, Susanne, har som målsättning att Austin TX inom några år skall vara Sveriges största restaurangkedja. Detta innebär dock några förändringar på Best Western i Klippan, något som kunderna redan märkt av i form av att lunchserveringen stängdes ned för några veckor sedan. Anledningen var att denna gick med förlust. Den nya restaurangen öppnar den 17:e januari 2015 och kommer att ha öppet fyra kvällar i veckan.

Ytterliga några Austin TX-restauranger i närområdet är redan i planeringsstadiet. Malmö kommer under våren 2015 att bli först ut av dessa. Det nya restaurangkonceptet har tagit sin inspiration från den amerikanska södern i form av dess gästvänlighet och deras mattraditioner. Maten i restaurangkedjan kommer att ha ett stort fokus på olika kötträtter. Men för de som inte äter kött kommer givetvis även fisk och vegetariska alternativ finnas tillgängliga.

Mönsterbruket Söderåsen

Som avslutning på mötet så presenterade Anna Haraldsson Jensen sitt och Kisse Stigsdotter Lindéns företag Mönsterbruket Söderåsen. Deras affärsidé är att använda ett grafiskt mönster för att marknadsföra Söderåsen och dess omgivningar. Detta mönster skall kunna appliceras på olika produkter. I dagsläget finns mönstret bara på servetter, tillverkade på Celest i Klippan och med papper från Klippans Bruk. Dessa säljs bl.a. i Bjärhus Gårdsbutik. I framtiden är tanken att mönstret kommer att finnas på olika produkter som t.ex. tyger och brickor.