Drömmen har blivit sann för Alexander

Skoldagarna tillbringar han på Andreas Carlssons gymnasieskola Academy of Music And Business i småländska Tingsryd. Men flera gånger i månaden sätter sig Klippankillen Alexander Beyer på tåget mot Stockholm för att satsa på popkarriären i nystartade gruppen A Base, som gör nyinspelningar av Ace of Base-låtar.

Han tog sina första steg in i showbusiness genom Teater Amabile som barn. 2010 började han uppträda på talangtävlingar runtom i södra Sverige, och för två år sedan var han med i Bruksspelet för första gången. Nu är Alexander Beyer på väg att bli popstjärna. Och även om A Base släppte sin första singel (”Never gonna say I’m sorry) för bara några veckor sedan, så har arbetet med bandet pågått i nästan två år.
– Jag blev kontaktad av Martin, som är vår manager idag, för två år sedan. Han berättade för mig att han och en producent hade ett projekt med gamla Ace of Base-låtar igång. Jag fick komma på en audition och efter den kom jag med i gruppen.

Minns inte Ace of Base

Alexander är född 1998, och har därför inga egna minnen av Ace of Base – den svenska gruppen som slog igenom över hela världen 1993. Första skivan ”Happy nation” kom in i Guinness Rekord bok som det mest sålda debutalbumet någonsin. Under några år i mitten av 90-talet var Ace of Base en av världens största popgrupper.
– Jag visste inte riktigt vilka de var, men jag tror att jag hade hört någon låt tidigare. Men jag älskar låtarna. De hade ett unikt sound som gick hem över hela världen. Det känns jättestort att få göra deras låtar.

Internationellt intresse

Eftersom Ace of Base var ett världskänt fenomen har Alexander och hans bandkompisar Matilda, Malin och Emil redan fått känna på intresse från utlandet.
– Vi får jättemycket meddelanden på Facebook hela tiden. Det känns jätteroligt så klart, men vi siktar på Sverige i första hand, och sedan hoppas vi så klart på en utlandssatsning längre fram.

Musikinriktad utbildning

Parallellt med A Base pluggar Alexander alltså på musikgymnasium i Tingsryd. Låtskrivaren, producenten och tidigare Idoljury-medlemmen Andreas Carlsson, som har rötterna i Tingsryd, startade skolan härom året. Tanken är att skapa framtidens musikutbildning med fokus på alltifrån inspelning i studio till ekonomin runtomkring.
– Skolan är väldigt bra och lärorik. Vi har mycket föreläsningar med folk från musikbranschen, och Andreas tittar också förbi ibland. Men han har sagt till oss att vi kan ringa honom när som helst om vi har några frågor. Det är otroligt att ha tillgång till honom och hans erfarenhet och kunna fråga om råd.