Årets mötesplats!

Gäster från när och fjärran åker till den speciella Stationen för att äta, umgås, lyssna på konserter och se på teater. En kombination som gjorde restaurangen till vinnare i kategorin Årets mötesplats i Magasinet Skånes tävling.

Stationen i Röstånga drivs av syskonen Elin och Magnus Wigrup. Det är mamma Karin Wigrup som Söderås Journalen får fatt i när vi ringer för att gratulera. Hon arbetar också i företaget och hon är givetvis mycket glad!
– Vi har hållit på i snart två år och i princip varje helg är det fullbokat. Bara att vi blev nominerade betydde väldigt mycket för oss, säger Karin.

Kombinerar mat, musik och teater

Stationen i Röstånga har många konserter och teaterarrangemang.
– Vi samarbetar med Röstångas kulturförening Akustik och teatergruppen Tibbe. Våra gäster erbjuds många kvällar med musik och upplevelser. Vi har vår bar på undervåningen, Underbaren kallar vi den, där vi har konserter och föreställningar. Det är en fantastisk mötesplats!

Stationen i Röstånga har funnits länge och har ett gott rykte. När Elin och Magnus tog över fortsatte man med samma koncept som tidigare ägare haft.
– Vi trodde verkligen inte att vi skulle få en så fin utmärkelse efter bara två år, fortsätter en glad mamma Karin.

Blickar framåt

Stationen i Röstånga blickar fram mot 2015 med tillförsikt. Karin och de andra medarbetarna är mycket glada över att Söderåsområdet fick så många priser.
– Det bekräftar ju verkligen att området är på frammarsch och att regionen blir mer och mer populär.

Den sista och viktigaste frågan har Karin dessvärre inget svar på riktigt än. Var ska diplomet hänga?
– Det har vi inte hunnit bestämma än. Men helt klart är i alla fall att det ska ha en mycket framträdande plats i restaurangen, avslutar Karin.