Zignerat Zachhau

Förstår du att sommaren är här? Jag gör det knappt! Men jag är i alla fall lycklig och funderar samtidigt på hur jag överhuvudtaget stod ut när det inte var grönt på träden och inte ljust på kvällarna. Vad åt jag egentligen till eftermiddagsfikan när det inte såldes färska, svenska jordgubbar i varje gathörn?

Eller ja, ska sanningen fram har jag oftast tryckt i mig en hel liter långt innan vi eftermiddagsfikar på kontoret på Adapt Media.
I detta nummer passar vi på att bjuda på lite billiga och bra tips på aktiviteter som man kan hitta på i den grönskande sommaren. Gemensamma nämnaren på samtliga: det går att fika. Jag älskar sommaraktiviteter (eller ja, alla aktiviteter) där man kan fika.
Jag träffade en läsare som nyfiket frågade hur det går med nyårslöftet att inte dricka Cola Zero som jag skrev om i Söderås Journalen i början på året. Njaaa…sådär. Jag har gått över till stenålderskost och brukar fråga mig vad stenåldersmänniskan Ötzi åt. Saker jag helt på egen hand kommit fram till att Ötzi säkert gärna glufsade i sig: Cola Zero, bovetebröd och popcorn. Nä, det gjorde inte Ötzi, säger du kanske då. Nä, det gjorde han säkert inte och se hur det gick, han blev typ bara 30 år. Hur har det gått då med mitt klassiska nyårslöfte? Kommer jag vara så smal på mitt bröllop i augusti som jag lovade mig själv i smällkalla januari? Jajamensan, det går neråt på vågen. Istället för att ge mig själv en svanktatuering i 30-års present (bara skoja, det var aldrig aktuellt) investerade jag i en personlig tränare. Det är jättejobbigt. JÄTTEjobbigt, men nu har fläsket fått jobba!
Nog om detta. Nu tar sommaren fart. Saker som jag gärna vill tycka ska bli kul men som samtidigt känns lite jobbigt:
– Att åka till stranden med dottern. Jag vill vara den goda modern, men bävar bara för alla jävla sand som kommer släpas in i bil, blöja och hem.
– Värmen. Man ska ju inte klaga på sommarvärmen och så men den får gärna vara lagom. Inte så där bastuhet så man håller på att smälta samman och inte för kall. Är det för mycket begärt?
– All god glass som dyker upp i vartenda gathörn. Mjukglass, pinnglass, italiensk glass och kulglass. Får nog skriva till det på min lista över vad Ötzi tuggade i sig.

Trevlig sommar!