Silvermedalj i Skolmatsgastro firades med utomhus-wok

Med solen i ögonen och försommarvinden fläktandes köade eleverna på Åbyskolan i Klippan utanför skolköket den 26 maj. Där var nämligen en stor gasolgrill med en gigantisk wokgryta utrullad. Thailändsk kycklingwok stod på menyn och vid den stora grytan stod Sabina Turic. Hennes engagemang och entusiasm för skolmaten och arbetsplatsen i Åbyskolans kök tog hennes team till en 2:a placering i Skolmatsgastro. En placering som man firade med kycklingwok till eleverna!

500 portioner kycklingwok ska portioneras ut och inne i serveringen är en stor salladsbuffé framdukad. Sabina Turic har jobbat i köket på Åbyskolan i sju år. Hon är välkänd för elever och personal och växlar glada ord med ungdomarna som köar för dagens lunch.

Engagemang och glädje

– Mitt engagemang och glädjen för matlagningen kommer från en kombination av bra råvaror, ett bra arbetsteam och trevliga elever. Det är så roligt att få responsen från eleverna.

På plats vid den stora wokgrytan finns även Christian Persson. Han kommer från Santa Maria-kryddor och var även han på plats vid finalen i Skolmatsgastro. Han tyckte det var trist för Åbyskolans lag som förlorade precis på mållinjen, så han lovade Sabina att han skulle hjälpa till med en ”grill-lunch”. Kön till den wokade maten ringlar lång och hungriga elever och lärare ser framemot att få njuta av Sabinas kycklingwok.

Och det lär garanterat inte dröja länge förrän Söderås Journalen återigen rapporterar om fler utmärkelser till det duktiga skolmatsköket på Åbyskolan!