Nya ingredienser i historisk pjäs

Den 3 juli har Bruksspelet 2014 premiär. Ny regissör, ny scenograf och en hel del nya låtar är bara några av alla färska ingredienser. Succéföreställningen spelas åter i den klassiska bruksmiljön och erbjuder både återvändande och ny publik en minnesvärd föreställning.

Annika Kofoed är ny regissör för året.
– Jag känner mig familjär med föreställningen. Jag såg den två gånger förra året. Det är duktiga artister och en härlig blandning av amatörer och proffs. Det som kommer vara skillnaden i år är att det är min vision av föreställningen. Mer musikalnummer och nya roller gör att det blir nytt blod i det hela, säger Annika som till vardags jobbar på Helsingborgs Stadsteater.

Annika tycker att arbetet med en ensemble bestående av amatörer och proffs är en spännande utmaning.
– Amatörerna har sin entusiasm och energi. Proffsen jobbar med nyanserna i skådespelandet på ett annat sätt. Det blir en väldigt bra ekvation!

Större publikkontakt

Genom Anna Quiding som ny scenograf får hela Bruksspelet dessutom en annan utformning med ännu mer energi.

Anna är överförtjust i omgivningarna och platsen som Bruksspelet utspelas på.
– Föreställningen har en spännande historia att berätta och utspelas i en fantastisk miljö. Jag har försökt bygga scenen ännu närmre publiken i år så att kontakten med skådespelarna blir större, säger Anna.

Anna har hämtat stora delar av inspirationen till årets scenografi från Pappersbrukets museum. Mycket ny rekvisita har byggts till årets föreställning och man har även fått låna en del från Helsingborgs Stadsteater.
– Så stora delar av scenografin är ny för årets publik, fortsätter Anna.

Nya låtar

Peo Nilsson är med för andra året i rad som musikskapare. Tre låtar har tillkommit.
– De nya låtarna är en öppningslåt, direktör Kemner har fått en egen låt och den tredje låten var med som en monolog förra året och har nu blivit till en sång.

Peo håller med de andra om att miljön på Pappersbruket är väldigt inspirerande.
– Det är extra speciellt att göra musiken och sen höra den spelas i den historiska miljön.

Annika, Anna, Peo och hela gänget i Bruksspelet 2014 hälsar alla varmt välkomna till årets föreställning. En berättelse om en viktig del i Klippan och Sveriges historia som i sommar bjuder på många nya överraskningar!