Johanna testar… Skäralids Nationalpark

Ibland glömmer man bort vilken skatt vi har i närheten! Skäralids nationalpark har massor att erbjuda. Här hittar du vacker natur i spännande formationer, smidiga promenadstigar, hisnande utsikt och bra fikamöjligheter både i medhavd form och på restaurangen.

En solig dag packade jag in barn, hund och blivande maken i bilen och åkte till Skäralid. Vi var verkligen inte ensamma i parken! Grillarna var igång, barn plaskade i vattnet, hundar skällde och många var ute och promenerade.

Det finns en hel del vandringssträckor att välja på, korta och långa. Vi tog 7-kilometersrundan och efter en nära döden-upplevelse i backen upp mot Kopparhatten förflöt allt utan problem. Djurlivet är spännande och vi fick se både skalbaggar, ankor, svanar och en orm (panikskrik och panikhopp från min sida vid detta möte).

Nationalparken underhålls på ett mycket bra sätt och det är kul att se att där alltid är mycket folk på plats för att fika, umgås, promenera, övernatta och grilla. Det är lätt att följa vandringsspåren och lite här och där är spännande information utplacerad om vad man passerar och kan se. I vår lilla familj var alla väldigt uppspelta över besöket, båda mamma, pappa, barn och hund.

Aktivitet: Skäralids nationalpark
Plats: Skogen
Kostnad: Inte mycket. Resan dit och eventuell fika.
Vad behövs: Bra skor.
Betyg: Vår egen nationalpark på hemmaplan! Spännande äventyr och vackra omgivningar med många möjligheter till upplevelser.
Johanna testarpoäng: 5 av 5 badbollar