Johanna testar… Korpens Motionscykling

Varje måndag med start i maj fram till september har Korpen i Klippan måndagscykling.

Jag har länge tänkt att jag skulle prova, och en solig försommardag knäpper jag fast mitt barn i barnsitsen och beger mig ner till starten. Alla som är med betalar 25 kronor och får då en liten lapp som man ska fylla i namn och adress på. Lappen lämnar man på Vedby Skola där ”målet” är. Sen är det bara att börja trampa från punkt A till B. Jag som inte är infödd Klippanbo och har ett lokalsinne som en guldfisk blir aningens förvirrad när jag kommer upp på Storäng. Var ska jag? Det hade varit bra med några skyltar eller en karta som visar att jag är rätt på det. Till slut kommer jag fram till Vedby Skola och lämnar in min lapp med namn och adress. Sen är det bara att hålla tummarna för vinst!

När jag kommer fram till Vedby visar min kilometerräknare 6,5 kilometer. Så för min del från dörr till dörr blir det över en mils cyklande. Bra för sommarfläsket! På vägen hem vimsar jag runt i villakvarteren på Storäng igen. Då hittar min dotter och jag en lekplats vi aldrig har besökt så där gör vi ett depåstopp.

Aktivitet: Korpens Motionscykling
Plats: Start vid Elfdalens camping eller utanför Ekstrands Cykel mellan klockan 17.30-19.00
Kostnad: 25 kronor
Vad behövs: Cykel, hjälm, eventuellt fika om du vill stanna och pausa någonstans.
Betyg: En trevlig cykeltur och kul att man är med och tävlar om presentkort. Lite vilse cyklade jag ju men vad är det man säger ”Den som cyklar vilse finner nya stigar och lekplatser”?
Johanna testarpoäng: 5 av 5 badbollar