Andra generationen rörmokare

1955 startade Tommy Dahlmans far, Bertil Dahlman, Rörmontage AB. När Tommy började sitt yrkesliv på 70-talet hade han inga planer på att ta över firman. Han jobbade då på Bröderna Ottosson i Klippan som bland annat tillverkade traktorhytter. En dag frågade Tommys far: Du kan inte tänka dig att börja här hos mig? Och så blev det, och Tommy började 1978 på Rörmontage AB.

1989 tog Tommy över firman helt. Rörmontage hade sina första lokaler vid dåvarande Statoil. Någon gång i mitten av 60-talet köpte man den nuvarande byggnaden på Storgatan 16 i Klippan.
– Vi gör allt inom VVS. Avlopp, rörarbete, sanitetsarbete, byter och servar även värmepannor för att nämna lite av allt det vi gör, berättar Tommy när Söderås Journalen träffar honom på kontoret.

Tommy är själv montör men numera sköter han allt det administrativa arbetet på kontoret. Istället är det Jesper och Robin som åker ut i företagets bilar och fixar allt som kunderna vill ha hjälp med.

Varierande arbete för skickliga rörmokare

– Visst händer det att vi får rycka ut på avloppsrensningar när saker och ting hamnat fel. Det som fastnar mest är faktiskt WC-ankor som sätter sig i toalettstolskröken….

Jesper har jobbat i företaget sedan 1994 och Robin är företagets nytillskott med sina 2,5 år på företaget.
– De är otroligt duktiga på sitt jobb. Och det säger jag inte bara för att jag är deras chef, utan för att det verkligen är så, säger Tommy lagom opartiskt.

Klippans kommunala bostadsbolag Treklövern är en av företagets stora kunder som de har årsavtal med.
– Det lokala i Klippan har alltid varit viktigt för oss på Rörmontage och vi har både företag och privatpersoner i Klippan med omnejd som kunder.

Välsorterad VVS-butik

I butiken på Storgatan finns förutom kontor och lager en välsorterad VVS-butik där du hittar både reservdelar till din blandare och badrumsinredning.

När Tommy inte är på Rörmontage är golf ett stort intresse. Han är också engagerad i Lions Club Klippan.
– Fritidssysselsättningar är det inga problem att hitta, skrattar han.

Tommy dukar undan morgonens frukost från fikarummet. Jesper och Robin är redan iväg hos kunder och en ny dag tar sin början hos Rörmontage AB.