Ungdomsarbetslöshet och Polemanska huset diskuterades på företagslunch

Best Western i Klippan fylldes till sista platsen när kommunens näringslivssamordnare Anders Lindberg bjöd in till företagslunch den 9 april. Efter lunchen blev det samtal på temat ”Unga jobb i Klippan” och sen berättade Helene Stalin-Åkesson, Regionmuseet i Kristianstad, om Polemanska Huset.

Först ut var 2xPer. Per Gustavsson från Arbetsförmedlingen och Per Johansson från Swedbank berättade om den gemensamma satsningen på unga arbetslösa i Klippan.
– ”Unga jobb” är ett uppdrag som Arbetsförmedlingen fått av regeringen för att minska på ungdomsarbetslösheten. Det är till för de ungdomar mellan 18-24 år som har sökt jobb i mer än 90 dagar, berättade Per Gustavsson från Arbetsförmedlingen.

Tillsammans kan vi göra skillnad

– Swedbanks VD Michael Wolf startade ”Unga jobb” som hjälper ungdomar att få in en fot i arbetslivet. Parollen är: tillsammans kan vi göra skillnad, och det kan vi verkligen! fortsatte Per Johansson som är kontorschef för Swedbank i Klippan, Perstorp och Örkelljunga.

Nu söker arbetsförmedlingen efter fler företag som är intresserade av att ta emot praktikanter. På swedbank.se/ungajobb hittar du som företagare mer information om hur det går till att ta emot en praktikant genom ”Unga jobb”.

Plats för möten

Efter det tog Helene Stalin-Åkesson över mikrofonen. Polemanska huset fick Riseberga-Färingtofta hembygdsförening i gåva av dödsboet efter Nils Polemans ättlingar. Det ligger i Forestad och nu fokuserar man på bygg och trädgård.
– Vad gäller byggandet på Polemanska huset ska vi bevara, renovera och anpassa. Det viktiga är att tänka på att huset inte är ett färdigt koncept. De som vill förlägga sina möten och träffar på Polemanska kan ha en idé och vara med och påverka, avslutade Helene.