Städpatrullens bästa Husmorsknep

…som testas på eget ansvar!

Rengör mikrovågsugnen

För att göra mikron ren fungerar det utmärkt med det billiga och miljövänliga alternativet citron. Placera en skål med vatten och några skivor citron i mikron. Kör mikron på 700 watt i 30 sekunder, torka sedan ur. Matrester lossnar lättare och citronen sprider en härlig doft.

Rengör disktrasan

Förläng enkelt livslängden på din disktrasa. Koka upp vatten och trasan med lite diskmedel. Detta bör göras en gång i veckan, så dör alla bakterier.

Rengör strykjärnet

Ångstrykjärn avkalkas effektivt om du blandar en matsked 24-procentig ättika tillsammans med vatten i strykjärnets behållare. En tops doppad i ren ättika – 24 procent – rengör hålen på undersidan.

Få bort lukten i kylskåpet

Ställ in en skål med lite ättika i kylskåpet i en eller några dagar så försvinner den dåliga lukten. Ättikslukten försvinner några timmar efter att man plockat bort skålen.

Få bort blomflugor

Tänd en tändsticka och stoppa ner den med svavelsidan nedåt i blomjorden i din blomkruka. Detta fungerar utmärkt för att hålla blomflugorna borta.

Få bort lukten i diskmaskinen

Strö ut kaffebönor i diskmaskinen och låt den stå stängd en dag. Glöm inte ta bort bönorna!

Få bort blomflugor/bananflugor/mygg

Blanda en del vatten, en del äppelcidervinäger eller ättika och ett par droppar diskmedel (det sista för att få bort ytspänningen) i en gul skål och ställ det vid diskbänken. Myggorna dras till gult och flugorna till lukten. Inom några dagar har myggorna och flugor mött sitt öde i skålen.

Ohyra på växter

Om du fått löss på krukväxterna, koka ett rejält knippe persilja. Använd det avsvalnande koket att vattna med så försvinner de.

Rengör badkaret

Problem med ingrodd smuts i badkaret? Skär upp en grapefrukt eller citron, häll på salt och gnid på badkaret. Frukten innehåller en syra som tar sig igenom smutsen. Kombinationen salt och syra gör att frukten fungerar som en skrubborste.

Sommartider och gräsfläckar på kläderna?

Gräsfläckar på kläder får du bort genom att gnida in med såpa och låta plaggen ligga någon timme. Tvätta dem sedan i maskinen som vanligt.

Hinner du inte städa själv? Städpatrullen hjälper dig att få det fint hemma!