Säkert vårtecken när motorcyklisterna intar F5!

Kanske reflekterade du över att det hördes en hel del motorcyklar på F5-området i Ljungbyhed den 26-27 april? Då var det nämligen dags att släppa motorcyklisterna fria och fira in våren med en riktig avrostning!

Det är SMC, Sveriges Motorcyklister, som för 8:e året i rad arrangerade den populära träffen. Avrostningen är öppen för alla som har motorcykel, motorcykelkort eller är sugna på att testa på att köra motorcykel.
– Första året vi anordnade Avrostningen kom det ungefär 60 deltagare. I början var det bara en dag. Nu är det utökat till både lördagen och söndagen och vi har i snitt 130 unika besökare om dagen, säger Pelle Randau som är trafiksäkerhetsansvarig på SMC.

Stort intresse

Intresset för Avrostningen är stort. Motorcyklisterna kunde bland annat träna på att bromsa på asfalt och grus. Man hade även byggt upp en manövergård där man kunde träna balans och svängar.
– Det fanns trafikpoliser från Helsingborg på plats och svarade på frågor. Dessutom iscensatte vi en MC-olycka och hade information om vad man ska göra vid en sådan händelse, fortsätter Pelle.

Avrostningen har blivit så populär att SMC har fått sätta folk på väntelista för att få delta. Många deltagare har också en önskan om att det ska utökas till tre dagar.
– Den här typen av övningar och ”kom-igång” är oerhört viktiga för motorcyklister och bilister. Det hjälper förarna att bli trafiksäkra och många ideella krafter samverkar för att få evenemanget att flyta på. Bland annat fanns MC-klubben Kasern Riders från Landskrona på plats för att grilla korv och fixa med servering.

Hemliga planer för 2015!

Redan nu finns det planer för Avrostningen 2015. Bokningen öppnar den 1 februari varje år klockan 8.00 och de 260 platserna försvinner fort!
– Till nästa år kommer det bli en del förändringar. Datumen är spikade i alla fall till den 18 och 19 april. Det är fortfarande lite hemligt vilken typ av förändringar, men räkna med en återvändande Avrostning nästa år, säger Pelle.