Nu hoppas Parkfesten på sol-revansch!

Förra året ställde vädret till det och Parkfesten i Klippan fick ställas in. Nya möjligheter och ny energi har samlats under året och nu är man redo för Parkfesten den 7 juni 2014.

Mellan klockan 14-21 blir det massvis av musik från lokala band, umgänge, grillat och uppvisningar. Alla ingredienser som behövs för en perfekt fest i parken helt enkelt!
– Parkfesten har funnits sedan 1977 då den startade efter ett initiativ från Svenska Popfabriken. Sen tre år tillbaka är det Studiefrämjandet som tagit över arrangemanget med support från Popfabriken, säger Anders Nilsson som är musikhandläggare på Studiefrämjandet i Nordvästra Skåne.

På scen kommer publiken att kunna lyssna till Klippanbanden Sydney, The Toughened, Same Things, Cånfuzed, RP Realny Projekt, Soundcheck och In Drive. Från Ängelholm kommer Lillebror och Ground Control och Åstorpsbandet Los Diables hälsar också på.

Olika stilar och genrer

– Vi skickade ut en intresseförfrågan till föreningar och organisationer i kommunen om de var intresserade av att vara med i år. Dansföreningen Saltito var en av föreningarna som gärna ville vara med och visa upp sin verksamhet. Två scoutföreningar kommer att sälja grillad korv och hamburgare och även Klippans Musikkår kommer att medverka. Det är det som är så häftigt med musiken och Parkfesten, att alla olika stilar kan mötas, fortsätter Anders. Han kommer själv ihåg vilken upplevelse han tyckte det var att få vara med och spela på Parkfesten i sin ungdom.

Det har kommit in intresseanmälningar från hela Skåne och Anders och hans kollegor har fått tacka nej till många av banden.
– Vi försöker ta lokala, osignerade band som vill komma ut och möta publiken. Vi har eftersträvat band som gör egen musik, men har även något coverband med.

Njut av Stadsparken och livemusik

Anders har planerat för Parkfesten i flera månader och ser fram emot en eftermiddag fylld med umgänge och musik.
– Det kan inte bli mycket bättre! Ta med en fikakorg, vännerna och familjen och njut av Klippans vackra stadspark. Njut av livemusik samtidigt som du har det riktigt gott och träffa folk du inte träffat på länge. Och i år har vi beställt solsken, avslutar Anders med ett skratt!