Klackarna i taket!

Den 31 maj är det dags att snöra på sig ”danseskorna” och plocka fram instrumenten! Då bjuder Klippans Musikkapell i samarbete med Västra Sönnarslövs Bygdeförening in till sin årliga ”Spelmansstämma till minne av Per Joel Berndtsson”.

En nyhet för i år är att man har bytt spelställe. För första gången äger nämligen den populära stämman rum i Klöva Hallar.
– Västra Sönnarslövs Bygdeförening har varit och lyssnat på oss tidigare. De föreslog att vi skulle flytta stämman till Klöva Hallar, så det gör vi i år. Det är en vacker dansbana med scen under tak, så det kommer bli perfekt, säger Rolf Långberg.

Han är en av 11 spelmän i Klippans Musikkapell och ser fram emot speldagen. Alla som sysslar med musik och spelar något instrument (utan el) får gärna komma och delta. På repertoaren står mycket svensk folkmusik och nyckelharpslåtar.

Vals från Skäralid

Per Joel Berndtsson var en känd musiker i Skåne på 1800-talet. Han verkade i Nordvästra Skåne och bodde bland annat i Stenestad, Skäralid och Norra Vram. Han hade nästintill ett eget spellag, alla hans nio barn och hustrun spelade instrument.
– Per Joel skrev över 100 låtar, bland annat har han skrivit ”Vals från Skäralid”. Spelmansstämman inleds också alltid med den, fortsätter Rolf.

Folkdanslag är inbjudna och det kommer finnas två dansbanor. Västra Sönnarslövs Bygdeförening står för serveringen och inträdet är fritt.
– På lördagen börjar vi spela klockan 14.00 och sen fortsätter vi så länge folk vill och orkar. Varmt välkomna till vår Spelmansstämma i Klöva Hallar, med eller utan instrument, avslutar Rolf Långberg.