Empty Hearts slutade där det började!

Så här skrev Empty Hearts på sin hemsida efter sin avskedskonsert: ”Söndagen den 11:e maj 2014 höll vi vårt eget begravningskalas. Det blev ett härligt avslut efter 50 års spelande i ett fullsatt Klippans Kultur Center där allting startade på Folkans Biograf 1964.

”Vi vill säga tack, tack, tack”. Och det var många som kom för att hylla Empty Hearts! Klippans Kultur Center var fullsatt när Klippanbandet tackade för sig.

Anders Ehrenstråle, Rune Dervall, Arne Dervall, Jimmy Witlock och Hans-Ove Larsson (mer känd som Oskar Typing) är medlemmarna i bandet som startade 1964 i exakt samma lokaler som man nu också avslutade i.
– Det var en helt fantastisk avskedskonsert. Tänk att så många kom! Ungefär 380 personer fyllde lokalen. Vi var, och är, fortfarande helt överväldigade, säger Hans-Ove Larsson dagen efter konserten.

Picknickkonsert

Konserten var en ”picknickkonsert”. Alla i publiken fick själv ta med vad de tyckte passade för en söndagseftermiddag och sen spelade Empty Hearts sin repertoar av 60-tals låtar och gamla pop/rock-godingar.
– Det var så roligt att vi skulle vilja ha avskedskonsert varje söndag. Men vem vet, om tio år gör vi kanske en bejublad comeback och struttar in med varsin rollator och spelar igen.

Hans-Ove, eller Oskar, som han är mer känd som har många fina minnen med sig från tiden med bandet.
– Vi har haft en väldig gemenskap och spelat för att det har varit kul. Vi har alltid inlett våra repetitioner med att dricka kaffe och se vem som varit sjukast(!). Empty Hearts är ett gäng skruttiga gubbar och det är bara Jimmy (Witlock) som är något yngre. Jag vet faktiskt inte vem i bandet som vinner sjukligan. Jag får nog säga att det blir oavgjort.

Efter avskedskonserten fick bandet ta emot folkets jubel, blommor och guldmedaljer (i choklad, men ändå).
– Det var som sagt en fantastisk tillställning, men samtidigt vemodigt eftersom det var sista gången vi spelade som Empty Hearts. Men vem vet, kanske kan vi börja kuska runt och spela på alla pensionärsdanser som äger rum här och där, avslutar ”Oskar”.